Preturile apartamentelor s-au oprit din scadere in primul trimestru al anului si chiar au inceput sa creasca usor in luna martie, dupa lansarea programului guvernamental Prima Casa 2.
In prezent, pentru o garsoniera din Bucuresti se cere un pret mediu de 42.000 euro, in timp ce pentru apartamentele cu doua camere preturile cerute de proprietari in luna martie depaseau 68.000 euro.

Preturile apartamentelor cu trei camere depasesc 98.000 euro, iar pentru locuintele cu patru camere, preturile se apropie de 120.000 euro.

Va propun sa ne raspundeti la Intrebarea Zilei de pe Wall-Street: Au ajuns preturile apartamentelor la un nivel realist? Credeti ca vor mai continua scaderile?

Noi, jurnalistii de la Wall-Street, adresam in fiecare zi sute de intrebari oamenilor de afaceri, analistilor si tinerilor antreprenori. Insa este tot mai importanta pentru noi opinia cititorilor. Vrem sa intelegem mai profund parerile voastre. Scriem pentru cititori si vrem sa va cunoastem mai bine. Asa s-a nascut conceptul de INTREBAREA PENTRU CITITORII WALL-STREET.

Pentru a oferi o imagine mai completa asupra preturilor pentru apartamente, va prezentam aici cele mai noi date si proiectii despre piata rezidentiala din Romania:

- peste 17.700 de locuinte au fost achizitionate prin Prima Casa de la demararea programului guvernamental, din care 52% sunt cu doua camere;
- constructia unei case in regie proprie in Bucuresti poate costa 56.000 de euro;
- preturile apartamentelor din Bucuresti au scazut 12,1% in ultimul an;
- la sfarsitul anului trecut, oferta de apartamente noi nevandute din Bucuresti era de 9.000 de unitati.

Dezbatere propusa si moderata de Sorina Negrila, redactor Real Estate in cadrul Wall-Street.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri