Comentarii pe articolul Romanii au inceput din nou sa intrebe de credite, dar mizeaza tot pe euro


Un alt articol scris pentru promovarea intereselor imobiliare

Dobrogeanu Monica la 29 Aprilie 2010, ora 13:34
Stau si ma gandesc cand citesc articolul acesta, nr. n dintr-o lista intreaga de articole similare, si nu reusesc sa gasesc rationamentul care a stat la baza acestor informatii. Este prima data in ani de zile cand efectiv hotarasc sa comentez un articol...poate sunt persoane interesate de subiect - fie ca vor sa-si ia casa, masina etc si ar trebui sa acorde o mare atentie procesului de creditare!

Inteleg ca mare parte a populatiei nu are cunostintele economice necesare legate de tot felul de indicatori bancari,legaturile intre acestia, analiza comparativa atitudine reala BNR versus atitudinea bancilor din sistemul romanesc..dar sa induceti atat de mult in eroare oamenii mi se pare mult prea mult.
Sunt un om care a avut pana acum o experienta bogata cu sistemul bancar, studii economice, cursuri etc.. si ma uimeste lejeritatea cu care transmiteti niste informatii, estimari, probabilitati (oricum deformate in functie de nivelul la care dumneavoastra ati vrut/putut sa-l interpretati) ca si cum ar fi date concrete.

Ce intelegeti prin faptul ca un credit in euro este mai ieftin decat un credit in lei? Ati luat in calcul riscul valutar? Moneda in care sunt platite salariile a 90 si % din populatia Romaniei?
Ati luat in calcul intervalul de timp pe care se realizeaza un credit? Tipul de credit? Banca la care se realizeaza creditarea?
Din cate stiu nu vine omul de rand la BNR si spune: "Vreau credit!" ci merge la o banca recomandata de cunoscuti sau pe care o stie personal.

Oameni buni, creditele se acorda in continuare destul de greu iar dobanzile sunt incontinuare ametitoare.
Nu apelati la credit daca nu aveti stabilitate financiara si profesionala. Luati credit in moneda in care vi se calculeaza salariul. Chiar daca platiti 1% mai mult dar mergeti la o banca cu renume si prezenta indelungata pe piata autohtona si internationala mai ales in cazul creditelor contractate pe termen mai mare de 3 ani. Daca va luati casa prin credit ipotecar, mai ales prin Prima Casa, duceti-va obligatoriu la o astfel de banca, altfel veti avea mari pb (informatii lacunare, neincredere din partea vanzatorului cand aude de banca de la colt de strada a lui "Mitzi X"). Bancile cu cele mai ridicate plafoane pentru Prima Casa sunt banci care au normele si procedurile foarte bine puse la punct iar timpul de asteptare este in mod automat redus semnificativ.

Tot acest caz care se face pe seama ieftinirii creditelor este directionat in mod evident si confirmat catre zona imobilara. Aaaa, se ieftinesc creditele --> oamenii obtin mai usor lichiditati --> ridicam pretul de vanzare. O logica cat se poate de simpla si eficienta care in luna martie a condus la cresterea indicatorului mediu al pretului de vanzare pe fiecare tip de locuinta. Sunt un om care a fost puternic influentat de acest fenomen pentru ca sunt in proces de achizitionare a unei locuinte si in mod evident am avut de suferit din cauza unor astfel de articole scrise pe sfert. Agentiile imobiliare au profitat de astfel de articole, au investit in anunturi cu preturi ridicate si forteaza fara jena mana cumparatorilor. Pentru ca a fost o crestere artificiala, lucrurile acum s-au mai linistit...dar dumneavoastra nu vreti decat sa le agitati din nou....DE CE?

Nu mai incurajati cresterea artificiala a preturilor, nu mai incurajati specula pentru ca din pacate sunt unii oameni care chiar va cred..iar de suferit au tot oamenii care isi castiga cinstit banii, cu greu nu din lucruri spuse pe sferturi.

Daca vreti sa transmiteti o informatie, documentati-va puternic si ganditi-va asupra consecintelor. Din pacate profesionalismul lipseste din prea multe domenii de activitate iar in mod cert in media nu putem avea incredere.

Cu regret si in speranta aparitiei profesionalismului va salut.

Ela



  Inapoi la articolul Romanii au inceput din nou sa intrebe de credite, dar mizeaza tot pe euro

Setari Cookie-uri