Comentarii pe articolul Isarescu: Capcana populismului, drumul spre iad


Capacana populismului -

Ungureanu Nicolae la 1 Octombrie 2010, ora 11:34
Ideea ca populismul sfredeleste drumul spre iad are valabilitate atata timp cat in campanii electorale se promite slogane care ne vizeaza pe toti cetatenii Romaniei iar dupa ce se face instalarea in functii, bunastarea vizeaza doar pe cei care au castigat puterea prin ademenirea populatiei cu cuvinte ieftine. Aceste cuvinte ieftine si in genere promisiunile de dragul de a lua puterea cu orice pret reprezinta domnulue Mugur Isarescu cel mai cumplit drum care negresit duce spre Iad. Sa nu facem confuzie intre populism si democratie participativa. Democratia participativa inseamna ca Poporul isi prea inalta responsabilitate de a administra pana la cel mai de jos nivel dar si pana la cel mai inalt nivel, distributia puterii. Si mai ales pe situatii de criza cand hotii nu se mai satura de putere, singura solutie este refularea Poporului pentru instaurarea democratiei participative. Evident ca sunt privilegiati care sub umbrela cuvintelor pompoase de genul "nu avem nevoie de lideri providentiali", nu reprezinta decat instinctul primar al apararii statutului de privilegiat al unora. Spre fericirea celor saraci si cinstiti Dumnezeu hotareste soarta nu numai a oamenilor ci si a popoarelor, el le scoate din robie asa cum a procedat cu Israel si el le trimite pe altele la distrugere ca urmare a lacomiei si nedreptatii de care dau dovada fata de semeni. Robia in care a fost cuprins Poporul Roman atat demulte generatii va sfarsi pentru ca asa a hotarat Dumnezeu, iar cei care vor mai exclama cuvinte de genul "nu avem nevoie de lideri providentiali" se ridica impotriva vointei si planului divin al lui Dumnezeu.
Romanii trebuie sa lupte pentru acest ideal maret pentru ca Dumnezeu este in mijllocul lor si daca cred cu tarie aceasta vor deveni invincibili in fata dusmanului. Inceputul eliberarii noastre trebuie facut prin prealuarea resurselor naturale ale pamanturilor noastre, nu sub imboldul apartenentei acestora la un Stat centralizator ci prin darea lor chiar oamenilor. Inceputul democrartiei participative este de a da romanilor dreptul la resursele din subsolul care se gaseste sub terenurile lor. Nu vad ce le-ar impiedica pe corporatii sa plateasca redevente catre proprietarii unor asemenea terenuri, s-a vazut clar fata de Statul Roman se platesc redevente care nu se vad in bunastarea fiecarui roman, prin urmare reintoarcerea acestei legi este singura in masura sa intareasca adevaratul capitalism in Romania. De aceea romanii trebuie sa lupte pentru aceasta eliberare si sa-si aleaga REGELE pe care Dumnezeu deja l-au dat si nu presedinti de doi lei si cateva paie. Presedinti pe care Dumnezeu scuipa si ia binecuvantarea de la Popor pentru ca sunt nevrednici da imparti dreptatea, sunt egoisti si lipsiti de credinta. daca Dumnezeu nu -i place nu inteleg de ce oare ar trebui sa placem si noi, sa-i alungam din mijlocul nostru pentru ca sunt un blestem pentru noi, impreuna cu toti sarlatanii lor care au fost instaurati in Parlament,Justitie si Guvern. I deosebim dupa fapte asa cum pomul bun da roade bune iar pomul rau da roade stricate, tot asa sunt si cu acesti presedinti care s-au perindat, au adus in institutiile mentionate sarlatani si golani si au dat roade stricate pentru Popor iar pentru ei au luat ce este cel mai bun. Dumnezeu este deasupra noastra in aceasta lupta si ni aduce la picioare pe acestei netrebnici, sarlatani si golani, trebuie doar sa indraznim.

  Inapoi la articolul Isarescu: Capcana populismului, drumul spre iad

Wall StreetUltimele stiri online din economie si afaceri

Cauti inspiratie in business sau vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri care influenteaza mediul de afaceri? Activeaza notificarile