Comentarii pe articolul Cine a creat datoria externa: Bancherii sau milioanele de romani cu credite?


Are dreptate Dnul Serbanescu

Nicolae Valentin la 25 Noiembrie 2010, ora 11:56
Bancile straine au venit in Romania sa faca profit, asta e clar. Creditarea s-a facut cu acordul BNR si in conditiile convenite tot cu BNR. Romania a atras un flux uriaș de capital, îndeosebi speculativ, pe termen scurt. În numai 4 ani (2004-2008) In România au intrat circa 50 de miliarde euro !
Imprumutul de la FMI a intrat în rezerva valutară a BNR cu scopul clar de a păstra stabilitatea pieței valutare - transmitand băncilor și investitorilor străini să stea liniștiți, la locurile lor, deoarece cursul de schimb rămâne stabil. S a garantat astfel că orice act de cumpărare de valută va fi satisfăcut prin vânzarea de valută din visteria BNR. Asa au fost salvate de la faliment băncile și filialele corporațiilor multinaționale care s-au împrumutat pe termen scurt pentru a efectua investiții pe termen lung și cu grad ridicat de risc (cum ar fi creditarea imobiliară!).
Jipa Nicolae la 25 Noiembrie 2010, ora 13:30
Felicitari pentru comentariu!
Cei mai multi romani vad doar "patratica" lor; cunosc foarte multi care traiesc de azi pe maine din cauza imprumuturilor. Cand Isarescu spunea sa nu luam credite mai mari de 25% din venit si sa le luam in moneda nationala, nimeni nu l-a ascultat. Acum e vremea sa platim pentru prostia noastra, tipic romaneasca.
la 26 Noiembrie 2010, ora 11:09
mda, nu acuza omul de rand, pentru avaritia si lipsa de scrupule a bancherilor, si, a politicienilor...

  Inapoi la articolul Cine a creat datoria externa: Bancherii sau milioanele de romani cu credite?

Wall StreetUltimele stiri online din economie si afaceri

Cauti inspiratie in business sau vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri care influenteaza mediul de afaceri? Activeaza notificarile