Comentarii pe articolul Un roman socheaza mediul de afaceri: A refuzat un job pentru ajutorul de la stat


vai ce socat poate fi

Nitulescu Ion la 10 Martie 2011, ora 17:18
este o mare vrajeala prin care isi face reclama sau sunt alte chestii la mijloc.de ce nu a oferit locul unui irlandez sau nu a vrut sa fie socat cind il refuza un conational?totusi cum se face ca tot nu a reusit sa angajeze pe nimeni ,nici macar un localnic sau ei nu au nevoie de un loc de munca bine platit?asa ca sa ne mai lase d-nii afaceristi socati cu vrajelile astea.sa ofere locul unui irlandez sau ii este frica sa nu il impuste,asa ca ofera locul strainilor pentru ca asa ramine doar SOCAT.
Dimache Florin la 10 Martie 2011, ora 17:40
Corect D-le Nitulescu Ion!
Adrian Trandafir la 10 Martie 2011, ora 17:52
Daca si patronii din Irlanda sunt ca majoritatea "patronilor" din Romanica....te platesc daca vor ei si cand vor ei,chiar daca ai un contract semnat.....este normal ca respectivul somer sa-l refuze.
De ce nu se duce la fortele de munca din Irlanda sa anunte postul disponibil...??????????
Asta chiar ca este o manevra impotriva imigrantilor.......chiar nu cred ca un tip cu familie si doi copilasi care a ramas somer nu accepta job-ul asta...daca era PE BUNE
la 10 Martie 2011, ora 17:53
Nu cred ca este adevarat. Salariul minim este de 1133Euro/luna si el a oferit 2333Euro/luna. Pentru un om plecat din tara in cautare de loc de munca nu este posibil acest lucru. In mod normal daca nu ai alta varianta (program de pregatire si perfectionare) accepti pentru inceput ce ti se ofera asteptand momentul prielnic sa treci pe un alt post mai bun.Este ceva la mijloc.
Fie ca acel roman avea o anumita pregatire si prin programele sociale se pregatea pentru un anumit post platit mult mai bine, fie erau anumite conditii (norma de posturi) care nu puteau fi acoperite corespunzator iar neacoperirea lor, in procente duceau la un salariu mult mai mic. Programul ar fi fost astfel incat nu exista posibilitatea pentru ore suplimentare pentru ca nu puteai acoperi sarcinile curente. Cam cum se preconizeaza sa fie la noi conform Codului muncii cu evaluarile la discretia angajatorului. Prin patronate se va afecta piata muncii asa cum marile magazine s-au inteles si practica cam aceleasi preturi mari. Dispare artificial concurenta ofertelor locurilor de munca.
Dan Catalin la 10 Martie 2011, ora 19:01
Asa este ,o gluma proasta...
la 10 Martie 2011, ora 19:06
Ce povesti, din 300 de CV-uri a ales doar un roman... Iar restul 299 au refuzat si ei?!? De obicei se selecteaza 4-5 candidati din care se alege unul. Probabil din cauza cetii sau a lipsei de soare nu gaseste un angajat.
Laura Popovici la 10 Martie 2011, ora 21:04
DA, un roman demn!!!
Desi era in mare dificultate financiara, a refuzat sa fie sclavul unui smecher local. Ar fi fost interesant - si profesional!!- de prezentat si "socul" romanului.
Vaaai, cita generozitate refuzata, ma grabesc sa-l pling pe "dl.patron".
Va cauta si va gasi, nu toti patronii cauta socul, cei mai multi cauta angajati loiali. Ori loialitatea nu se stimuleaza cu socuri...
Personal, sint mindra de acel roman anonim!!!
Laura Popovici la 10 Martie 2011, ora 21:13
FELICITARI lui!!! Poate ca asa si-a salvat pielea sau chiar viata. Sint N posibilitati de scenarii, de ce ati ales sa-l denigrati pe al nostru in favoare alor lor???

Nici un detaliu despre job in afara de bani - care nu ma indoiesc sa fi ajuns vreodata in buzunarul ROMANULUI!! De ce "un roman si un filipinez""? Selectia s-a facut pe baza nationalitatii? Irlandezii sint sensibili la locuri de munca???
Poate ca zona era de
maxima infractionalitate, sau targetul era imposibil de atins, sau... sau...
Unde este si varianta ROMANULUI, d-lor ziaristi "romani???

DEMNITATEA, SIGURANTA si RESPONSABILITATEA unui sot si tata, a unui emigrant sint laudabile NU socante.
Hauk Erwin la 10 Martie 2011, ora 22:51
Eu am refuzat acum doi ani un salariu de 3000 EU ,pentru ca stiam ca pentru aceasi pozitie in companie si cu abilitati mediocre.un american sau canadian ar fi cerut 30000 EU.Nu inteleg de sunt unii asa de surprinsi de faptul ca nu mai acceptam sa fim slugi pe bani putini.
Razvan Butnaru la 11 Martie 2011, ora 00:10
Bai desteptilor , dar de ce nu verificati stirea pe presa internationala? Chiar asa de greu o fi? Am gasit articolul destul de usor cu ajutorul Google pe www.independent.ie. Articolul de pe WS e tradus prost. Romanul a fost angajat dar dupa o zi a renuntat spunand ca vrea mai multi bani. Dupa care i-a fost oferita slujba filipenuzului care atunci cand a fost sunat a spus ca mai bine ia bani de la stat.
Acum socanta ramana doar prostia voastra ca tot va dati cu parerea ca nu e adevarat, ca e reclama in loc sa cautati stirea de la o sursa mai sigura. Chiar nu credeti ca un om ar dori sa ia bani ceva mai putini degeaba decat sa munceasca pentru ceva mai mult? Inseamna ca nu intelegeti natura umana si mai ales lenea romanului.
Marza Marian la 11 Martie 2011, ora 07:37
Nu aveti un link pentru inrlandezul ala sa aplic pentru angajare?
eu chiar am nevoie de bani
Cristea S la 11 Martie 2011, ora 07:50
Bancuri, bancuri ... Incepand cu suma platita si terminand cu refuzul.
Nu plateste nimeni in Irlanda asa salariu pentru aceasta munca.
Bazavan Viorel la 11 Martie 2011, ora 08:32
CORECT: VRAJEALAAAAAAAAAAAA
Moisescu Gabriel la 11 Martie 2011, ora 08:55
oameni buni , nu mai fiti carcotasi..nu ati fost de fata sa stiti exact ce s-a'ntamplat acolo.
Pihut Anatolie la 11 Martie 2011, ora 10:25
Sa inceapa sa mareasca salariile! Domnul businessman este socat ca nimeni nu vrea sa lucreze pentru salarii de doi bani.
28mii le poti face si in Romania. Salarii demne incep de la 40mii in sus.

Sa caute problema in el si in atitudinea lui. Nu in cei care il refuza. Sa angajeze un etiopian ilegal. Ala va lucra si pentru 20.000! :)
la 11 Martie 2011, ora 16:23
Sunt multi care fac asa. Mai ales nenorocitii de tigani care se duc in alte tari si prefera sa cerseasca. Oricum dc omului nu ii trebuia serviciu de ce si-a mai depus CV-ul?? Ca asta nu pricep!
Titi Constantin la 11 Martie 2011, ora 19:05
imi place atitudinea romanului dar nu toti pot fi asa de norocosi ca sa refuze un loc de munca asa bine platit cred ca e o minciuna ca sa zica presa internationala ce fuduli sunt romani .....si sa se duca la ei in tara .....
asa ca patronu ala ori e idiot ori zgarcit ori un la.......giu
bafta la toata lumea
Borbely Zoltan la 11 Martie 2011, ora 19:39
Domnii RAZVAN BUTNARU si MOISESCU GABRIEL au dreptate ! Corect, asa este !
Tot timpul comentam in loc sa gandim logic si rational ! Sunt multi, foarte multi romani, care traiesc din ajutor social in diverse tari europene si prefera sa stea acasa ! In special in tarile Benelux ! Sunt multi care au cumparat proprietati, case, si s-au angajat o perioada, si, avand locuinta, au drept de sedere in tara respectiva, dupa care au facut tot posibilul sa devina someri si daca primesc, cel putin 1100 - 1300 euro pe luna, sunt multumiti si fericiti ! Noi tot timpul dam vina pe straini, dar nu observam ce caracter avem !!
Arpad Kovacs la 11 Martie 2011, ora 21:20
Buna tuturor! Traiesc in Dublin de 5 ani si am citit articolul original acum cateva zile. Romanul anonim a avut experienta destul de mare in domeniu dat fiind faptul ca a lucrat pentru o companie rivala de distributie aparate cafea. David Lawlor ( patronul socat ) ia oferit locul de munca romanului dar acesta dupa prima zi a spus ca merita mai multi bani ex. iese mai bine cu ajutorul social. Aceasta chestie se poate justifica foarte simplu: 1. Patronii irlandezi prefera imigrantii care chiar lucra si nu suna in fiecare a doua zii ca sunt bolnavi etc. ( fapt practicat la un nivel mondial ). 2. Patronii stiu ca un imigrant accepta mai repede jobul si se tine de el fiindca nu prea este de lucru + imigrantul accepta si un salar mai mic decat irlandezul. 3. Dupa cum am observat si eu pe pielea mea, patronii incearca sa angajeze o persoana si acea persoana sa lucre cat 3. ....4. si cu asta am incheiat, romanul ala e un lenes fiindca eu castig 19000 anual - taxe deci practic eu ar trebui sa plang ca pe social mi-ar fi mai bine. Nu? In 4 ani de zile lucrez in continuu la aceeasi firma si o singura data nu m-am gandit sa cer ajutor social. Din pacate romanii care traiesc aici au invatat de la irlandezi lenea, din cauza asta statul a intrat in criza. Un exemplu bun e ca acum 2 ani inca iti trimitea banca invitatie sa iei imprumutbancar de 20000 -25000- 30000 euro si nu trebuia sa garantezi cu absolut nimic ( personal loan )bani pe ochi frumosi. Ce face romanul...doar el e descurcaret...scoate cei 20000 si pleaca din tara.
Stanciu Ionut la 14 Martie 2011, ora 17:07
28k anual e cam mult la ora actuala in irlanda. eu iau in jur de 20k si lucrez de-mi sar capacele. sunt o gramada de explicatii, printre care ajutoarele date de guvern firmelor care angajaza pe timp de criza, iar d-l afacerist poate beneficia de ele. ajutorul social e de vreo 190 de euro saptamanal, plus ajutorul pt casa si alocatiile de copii. in orice caz romanul in cauza nu face mai mult de 28k pe an de la stat, garantat. si cum s-a oprit afaceristul in cauza la un roman si un filipinez, din 300 de aplicatii?

  Inapoi la articolul Un roman socheaza mediul de afaceri: A refuzat un job pentru ajutorul de la stat

Setari Cookie-uri