Comentarii pe articolul Spital la Stat ca la privat? Vezi cat de bine arata Urgentele de la Universitar


le vom intertine?

Florin Cezar la 2 August 2011, ora 13:27
bun bun, dar avem puterea financiara sa le intretinem sa arate asa si peste 5 ani?
intre pt ca sunt mirat cum ne laudam cu spitale de stat ca cele particulare, cand avem sute de spitale unde nu gasesti un calmant sau o aspirina.. vii cu seringile de acasa si asa mai departe...
Dragan Constantin la 7 August 2011, ora 12:40
1.Foarte bine si felicitari,dar introduceti imediat coplata,pentru ca altfel nu le putem tine. In Romania sunt peste 100.000 de salariati care au un venit net lunar de peste 10.000 Ron(magistrati,gradele superioare din armata,servicii speciale,aparatul superior din ministere,Consilii judetene,parlamentari si alti demnitarii,profesorii universitari ,specialisti si manageri din firmele private mari.Lor li se adauga patronii,actionarii,marii intreprinzatori.Toti,impreuna cu membrii lor de familie ajung la 20% din populatia tarii,adica acea patura mijlocie care va putea contribui la o asistenta medicala civilizata,fara rezerve.
2. Coplata celor amintiti mai sus va putea scadea presiunea asupra fondului total de sanatate,astfel incat va merge mai mult si se vor imbunatati conditiile pentru cei saraci si foarte saraci,cel putin deocamdata.
3.Impulsionati asigurarile voluntare de sanatate prin firmele speciale de asigurari si mai apare o patura care usureaza povara financiara a statului.Acolo am vazute zeci de mii de oameni care vin si dau peste 1.000 Euro prima de asigurare pentru jepuri sau vile,care mai de care mai faloase si nu vor da ei pentru o asigurare privata?
4.Cum ajungi la acest spital cand ai nevoie ? Numai daca chemi 112 ? Pentru ca daca trebuie sa mergi la medicul de familie care sa-ti dea o trimitere spre nu stiu centru de analize(cu care el este in relatie),apoi sa te intorci la el si sa te trimita,chiar si la acest spital model ,s-ar putea sa mori pe drum,sau oricum sa-ti amplifici suferintele.
De aceea eu va propun sa aveti in fata un Centru medical de consultatie(policlinica),pentru principalele specialitati (chirurgie,stomac,boli ale organelor interne,urologie - respectiv specializarile spitalului) , unde sa se acorde consultul tot in regim de urgenta, contra PLATA ,eventual un tarif decent ,si de acolo pleci cu un tratament acasa sau intri in spital.Aici s-ar rezolva multe suferinte (repet contra plata pentru a nu invada bolnavii "de profesie")si ar scadea si presiunea,de data asta asupra spitalului..Poate astfel de policlinici ar trebui facute si in principalele capitale de judet,pana cand reteaua spitalelor-model se va mai dezvolta.
P.S. Scuzati-mi interventia finala neacademica,dar pentru tratament medical o treime din populatie cheltuie mai putin de jumatate din cat dau pe bautura si tigari!
07.08.2011 Prof.univ.dr.doc. C.M.Dragan

  Inapoi la articolul Spital la Stat ca la privat? Vezi cat de bine arata Urgentele de la Universitar

Setari Cookie-uri