Comentarii pe articolul SCENARIU SURPRIZA: Renationalizarea bancilor din regiune


Recapitalizare

Teofil la 25 Octombrie 2011, ora 17:05
In anii '60-70 o seama de tineri filozofi lansasera ideea convergentei sistemelor. Au fost foarte multi, daca nu majoritatea, economisti si politicieni care socoteau ca acest lucru este imposibil. Iata ca s-a intimplat. Cum s-a ajuns la situatia de criza economica, bancara,financiara, este alta poveste. Ce se incearca acum se pare ca este un paleativ. A recapitaliza bancile (entitati private) de catre stat seamana cu imprumutul unui camatar de catre imprumutat ca , la rindul lui, camatarul sa imprumute mai departe. Care ar trebui sa fie conditiile de recapitalizare (dobinzi, termen, garantii, etc) ? Apoi , renationalizarea bancilor ( a unora) nu pare a fi o solutie comunista ? Ce se intimpla cu Africa ? Acolo nu este criza ? Dupa parerea mea, criza este in tarile dezvoltate, ai caror cetateni au nivel de trai mai coborit fata de inaintea crizei.
Carafa la 27 Octombrie 2011, ora 18:11
daca se nationalizeaza inseamna ca statul poate decide politica bancara (nivel dobinda, tip de credite, interval creditare, etc), managementul bancii ? Nu prea cred. Apoi, daca statul este noul stapin, poate vinde actiuni ale bancii cetatenilor din tara respectiva sau nu este voie ? Seamana cu actiunea urmatoare: un dezvoltator imobiliar cu foarte multi chiriasi vine la stat si doreste ca statul , pentru o perioada, sa faca reparatii, sa faca repare caile de acces a ansamblului si cind a terminat, le preda dezvoltatorului. In timpul acesta dezvoltatorul incaseaza chiria.

  Inapoi la articolul SCENARIU SURPRIZA: Renationalizarea bancilor din regiune

Wall StreetUltimele stiri online din economie si afaceri

Cauti inspiratie in business sau vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri care influenteaza mediul de afaceri? Activeaza notificarile