Comentarii pe articolul O zi nebuna pentru Italia: A treia economie din zona euro, pe marginea prapastiei


le dau eu o solutie

Dumitrache Viorel Adrian la 10 Noiembrie 2011, ora 07:59
Sa creasca dobanzile la creditele pentru corporatii la 15%, apoi sa impoziteze profitul bancilor de pe teritoriul italian cu 95%. Daca asta nu ajunge, sa dea drumul la inflatie pana la 300%...
Exagerez? O parte din aceste masuri au fost aplicate pe spinarea noastra, intre '90 si 99', si n-am murit. Le serveste si lor o astfel de experienta.
Adrian Trandafir la 10 Noiembrie 2011, ora 15:03
eh.......n-am mai auzit de multa vreme o asemenea aberatie :-))))
1.... nu poti sa cresti dobanzile la credite pentru corporatii deoarece corporatiile au ajuns mai puternice/bogate ca multe state si....daca au nevoie de bani se pot imprumuta in orice loc de pe glob si de la orice banca cu dobanzi minime ca....din acest motiv s-a ajuns "in aceasta situatie"
2....care profit si care banci???....tu ai impresia ca in zona euro se fac asemenea profituri???....profiturile se fac in terile emergente ex: Romania si se duc in paradisurile fiscale ca la orice companie care "se respecta"
3....ca sa dea drumul la inflatie trebuie sa renunte la moneda euro ca nu este doar moneda lor si nu se devalorizeaza o moneda ....asa cum crezi tu
......la agitatia care este in lume in acest moment daca oamenii de rand se sperie putin si merg sa-si retraga economiile din vreo banca anume......in maxim o sapt auzi ca a falimentat
si...vis-a-vis de solutii de salvare din partea altora...este doar o poveste pentru noi "oamenii de rand"....nimeni nu actioneaza decat in/pentru interesul propriu !!!!!!!!!!!!!!!
Manea Ionut la 11 Noiembrie 2011, ora 09:05
Din punctul meu de vedere n-au decat sa dea faliment.
Pana acum ei tot pe datorie au trait.
Daca n-ar fi fost americanii si japonezii sa-i finanteze prin 60' ei nu ar fi fost
unde sunt azi.
Sunt mai corupti si mai tigani decat romanii.
Solutiile ar fi:
1. Bancherii care au facut averi de miliarde pe spatele oamenilor sa li se confiste averile daca bancile lor dau faliment.
2. Legi clare si precise in privinta dobanzilor si a investitiilor.

  Inapoi la articolul O zi nebuna pentru Italia: A treia economie din zona euro, pe marginea prapastiei

Setari Cookie-uri