Comentarii pe articolul Horatiu Florescu, Colliers: Prima tranzactie de peste 200 mil. euro pe piata de birouri, in 2-3 ani


Preturi exagerate in Bucuresti

Mona Chesculescu la 15 Noiembrie 2007, ora 21:45
Preturi exagerate in Bucuresti
Cand se va stabiliza o data piata imobiliara din Romania?
Bucurestiul are preturi la locuinte si birouri mai mari decat in alte capitale europene.
Pentru romani si firmele romanesti devin din ce in ce mai inaccesibile.
Este normal?
George Roman la 16 Noiembrie 2007, ora 08:56
Normalitatea, ca multe altele (dacă nu totul) este relativă.
Prețurile de care vorbeați sunt, după părerea mea, rezultatul raportului cerere - ofertă. Este nortmal ca atâta timp cât cererea depășește oferta, prețurile să crească.
Din alt punct de vedere, un alt element care poate influența un preț de tranzacționare (care constituie la un moment dat un precedent) este lipsa de informare a potențialilor cumpărători, care plătesc prețuri fără o analiză prealabilă temeinică a pieței specifice. Astfel, "cercul" se închide cu rolul agențiilor imobiliare ale căror venituri sunt procent din prețul de tranzacționare și care, ca niște adevărați comercianți ce sunt nu ezită să profite de această lipsă de informare.
Itzhac Covaliu la 16 Noiembrie 2007, ora 08:58
Se pune intrebarea ce "ce in seamna normal pe o piata libera?". Pe o piata libera fortele pietii, adica cererea si oferta stabilesc norma si e clar ca preturile actuale sunt influentate de cererea marilor companii straine care au putere mare de cumparare/inchiriere. La intrebarea dvs "cand se va stabiliza piata imobiliara din Romania", la capitolul birouri va lua inca foarte mult timp, insa la capitolul locuinte urmeaza sa se produca procesul de stabilizare si chiar de regres al preturilor.

  Inapoi la articolul Horatiu Florescu, Colliers: Prima tranzactie de peste 200 mil. euro pe piata de birouri, in 2-3 ani