Ministrul Sanatatii despre Colectiv: Nimeni niciunde in lume nu e pregatit pentru o asemenea situatie

/     14.03.2016

Ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas Cadariu, declara ca "nimeni niciunde in lume" nu este pregatit pentru o situatie precum cea inregistrata la Colectiv, ambasadori din mai multe tari spunandu-i ca statele pe care le reprezinta nu ar fi facut fata mai bine decat Romania.

Intrebat, vineri, intr-o conferinta de presa la Bistrita, daca acum Romania este pregatita sa actioneze mai bine in cazul unei tragedii precum cea de la Colectiv, Patriciu Achimas Cadariu a raspuns ca "nimeni niciunde in lume nu e pregatit pentru a interveni intr-o asemenea situatie", conform Mediafax.

“Cu permisiunea domnul doctor Arafat o sa-mi permit sa intru in zona dansului de responsabilitate, unde o sa fac un comentariu. Nimeni niciunde in lume - si am discutat cu multi colegi - nu este pregatit pentru o astfel de situatie. Ceea ce pot sa va spun este opinia ambasadorilor din Germania si Elvetia, cu care am discutat personal, la fel ca si cei din Franta si din Anglia. Am avut intalniri cu toti acestia si toti mi-au spus la unison ca niciuna dintre tarile lor - si vorbim despre patru tari foarte puternice - nu ar fi facut fata mai bine decat Romania in conditiile date. Va las pe dumneavoastra sa comentati mai departe aceste opinii”, a afirmat ministrul Sanatatii.

Dupa patru luni de la incendiul din Colectiv, victime inca se afla internate in spitale.

/     01.03.2016

La patru luni de la incendiul din Colectiv, in spitalele din Romania si din strainatate mai sunt internate 13 victime, cei mai multi pacienti fiind in spitalele din Belgia, au declarat, luni, pentru MEDIAFAX, reprezentantii Ministerului Sanatatii.

Dupa patru luni de la incendiul din Clubul Colectiv, 13 persoane raman in continuare internate in spitalele din Romania si din strainatate. La Spitalul Floreasca din Capitala mai este internata o singura persoana, cei mai multi raniti fiind in continuare internati in Belgia, conform Mediafax.

"Sunt sapte pacienti internati in Belgia, trei in Marea Britanie si doi in Germania. La Spitalul Floreasca din Romania mai este internata o singura persoana", au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentantii Ministerului Sanatatii.

Astazi, de la ora 17.00, la patru luni de la incendiul din Clubul Colectiv, bucurestenii vor organiza un eveniment de comemorare pentru cei care au murit in clubul din Sectorul 4 al Capitalei. De la ora 17.00, oamenii se vor aduna in fata Clubului Colectiv cu flori, lumanari si martisoare, aducand un omagiu celor 63 de victime din incendiu care si-au pierdut viata

Un sprijin important pentru victimele incendiului din Colectiv

/     15.02.2016

Federatia Romana de Fotbal a semnat un parteneriat cu Fundatia Estuar, prin intermediul caruia doneaza suma de 22.000 de euro

Federatia Romana de Fotbal a semnat, joi, un parteneriat cu Fundatia Estuar, prin intermediul caruia doneaza suma de 22.000 de euro, in vederea continuarii programelor de sustinere a victimelor si apartinatorilor tragediei din clubul Colectiv, potrivit site-ului FRF, conform Mediafax.

Valoarea contributiei a fost realizata din donarea primelor obtinute de jucatorii de la echipa nationala la unul dintre meciurile din campania pentru calificarea la EURO 2016. Astfel, au fost stransi 18.000 de euro, la care se adauga contributia de 4.000 de euro a celor care au ales sa sprijine victimele din Colectiv prin achizitionarea tricourilor comemorative, la initiativa FRF.

Ce buget a alocat Statul pentru victimele din Colectiv in 2016

/     11.02.2016

Ministerul Sanatatii a alocat, in 2015, peste 26 de milioane de lei pentru medicamente si materiale sanitare pentru ranitii din Colectiv, tratati in Romania, iar pentru cei din strainatate, Guvernul a alocat 90 de milioane de lei, suma prevazuta in bugetul din acest an.

Pentru achizitionarea de medicamente, materiale sanitare, dispozitive medicale, necesare pacientilor tratati in Romania, a fost alocata, in 2015, suma de 26,3 milioane de lei. Pentru decontarea transportului medical specializat, a serviciilor medicale, a contributiei personale pentru persoanele care au beneficiat de tratament in strainatate, Guvernul a creat cadrul legal si, in bugetul pentru 2016, a fost alocata suma de 90 de milioane de lei, cu aceasta destinatie", conform Mediafax.

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, a precizat ca pentru persoanele care i-au insotit in spitalele din tara si strainatate pe ranitii din Colectiv, precum si pentru familiile persoanelor care si-au pierdut viata, prin hotarari ale Guvernului au fost stabilite masuri pentru acordarea unor ajutoare urgenta.

Furnizarea medicamentelor pentru ranitii din Colectiv a iscat neintelegeri

/     09.02.2016

Distribuirea kit-urilor medicale pentru ranitii din Colectiv a fost reluata dupa ce o problema de comunicare dintre Crucea Rosie si Unifarm, firma care aprovizioneaza medicamentele necesare, a starnit controverse fata de preturile kit-urilor.

Kit-urile cu medicamente si creme pentru ranitii in urma incendiului din Colectiv sunt mai nou personalizate, dupa ce au fost, vreme de cateva saptamani, in centrul unei dispute mediatice intre Crucea Rosie din Romania si Unifarm, companie din subordinea Ministerului Sanatatii, conform Mediafax

.

Initial, kit-urile nu au fost personalizate dupa nevoile fiecarui pacient, insa mai multi raniti au atras atentia ca acea componenta standard pe care au avut-o cele 70 de kit-uri distribuite de Unifarm nu corespundea cerintelor tuturor. In plus, cremele si gelurile pentru tratarea arsurilor pe care le contineau kit-urile nu ajungeau la totalul de 2.800 de lei, cat s-a comunicat initial ca este costul lor.

Guvernul a extins ajutorul pentru victimele din Colectiv si familiile acestora

/     04.02.2016

Guvernul a aprobat miercuri prin doua HG, extinderea ajutorului pentru rudele care au grija de ranitii din Colectiv si extinderea ajutoarelor de urgenta pentru familiile persoanelor care au decedat in incendiu.

Acordarea ajutorului financiar insotitorului persoanei ranite se va extinde, urmand ca de acesta sa poata beneficia atat pentru perioada spitalizarii, cat si pentru perioada in care ranitul urmeaza tratament in regim ambulatoriu, potrivit unei Hotarari de Guvern (HG) aprobata miercuri in sedinta de Guvern, se arata intr-un comunicat al Exectutivului, conform Mediafax.

De asemenea, a fost extinsa modalitatea de sprijin, astfel incat de acest ajutor sa beneficieze si insotitorii ranitilor aflati la tratament in tara, in localitatea de domiciliu, care vor putea beneficia de 50 lei/zi pentru intreaga perioada de tratament in ambulatoriu.

Totodata, potrivit actului normativ adoptat, ajutoarele suplimentare se acorda pentru o perioada de pana la 180 de zile, indiferent daca tratamentul in regim ambulatoriu se efectueaza in tara sau in strainatate in statele membre ale Uniunii Europene, ale Spatiului Economic European sau in alte state.

Colectiv: Zeci de persoane i-au plans, sambata, la trei luni de la tragedie, pe cei decedati

/     01.02.2016

Cateva zeci de persoane au aprins lumanari si au depus flori in fata Colectiv, sambata, la trei luni de la incendiul izbucnit in acest club, in urma caruia au murit 63 de persoane.

Rude ale victimelor si prieteni ai acestora, tineri care au supravietuit incendiului si alte persoane care nu pot uita tragedia din 30 noiembrie 2015, din Colectiv, s-au adunat, sambata, incepand cu ora 14.00, in fata acestui club din Bucuresti. In memoria victimelor incendiului a fost oficiata o slujba de catre un sobor de preoti, multi dintre cei prezenti la manifestare izbucnind in lacrimi, potrivit Mediafax.

Printre persoanele care au mers sambata, la Colectiv, s-a numarat si mama unei victime, care a spus coplesita de durere ca "i-a fost furata viata". In fata clubului Colectiv au fost depuse buchete si coroane de flori, au fost aprinse lumanari, s-au spus rugaciuni si au fost lasate pancarte cu mesaje pentru victime.

Discovery va realiza un documentar despre tragedia din clubul Colectiv

/     28.01.2016

Discovery Networks lucreaza in Romania la realizarea unui documentar despre tragedia din clubul Colectiv, care a avut loc pe 30 octombrie 2015, provocand moartea a 63 de persoane si ranirea grava a altor cateva zeci.

Documentarul va avea premiera in Romania pe Discovery Channel in aceasta primavara, iar difuzarea mesajelor comerciale va fi intrerupta pe toata durata difuzarii. Mai multe detalii despre aceasta productie vor fi disponibile in perioada urmatoare , conform Mediafax.

Acest documentar isi propune sa prezinte in ordine cronologica faptele unanim recunoscute care s-au petrecut in noaptea respectiva in clubul bucurestean, evenimentele fiind relatate din perspectiva martorilor care au participat la ele.

"Ca povestitor apreciat si urmarit la nivel mondial, este parte din misiunea Discovery sa ofere telespectatorilor sai productii relevante despre evenimente cu impact major la nivelul societatii, mai ales atunci cand exista si o componenta educativa. In acest caz, consideram ca povestea din Colectiv merita si trebuie spusa, pentru a avea o imagine cat se poate de cuprinzatoare asupra faptelor petrecute in noaptea respectiva. Programul la care lucram va fi unul descriptiv si se va concentra exclusiv pe filmul evenimentelor din 30 octombrie, incercand sa ofere o perspectiva de ansamblu asupra tragediei. Ne dorim ca productia sa fie o radiografie obiectiva, bazata pe marturiile celor prezenti la fata locului si pe informatiile confirmate deja de autoritati", a declarat Paul Welling, Head of Channels, Discovery Networks CEEMEA (Europa Centrala si de Est, Orientul Mijlociu si Africa).

Noi probe ridicate de la Colectiv

/     21.01.2016

Procurorii Parchetului Inaltei Curti au ridicat, miercuri, camerele de supraveghere de la Colectiv, pentru a stabili daca fiecare colt al clubului a fost filmat, dupa ce au ridicat imaginile la scurt timp dupa incendiul din 30 octombrie, au declarat surse apropiate anchetei.

Surse judiciare au declarat ca anchetatorii Parchetului General au ridicat miercuri dimneata noi probe de la clubul Colectiv. Acestia au ridicat camerele de supraveghere montate in club si suportul acestora pentru a stabili daca fiecare colt al clubului a fost filmat, au declarat aceleasi surse , conform Mediafax.

Anchetatorii au stabilit ca este nevoie de noi expertize in acest caz.Imaginile din noaptea tragediei au fost preluate de anchetatori la scurt timp dupa incident, stabilindu-se atunci ca incendiul s-a extins intr-un minut si 19 secunde.

In paralel are loc si o expertiza realizata de Institutul National de Cercetare - Dezvoltare pentru Securitate Miniera si Protectie Antiexploziva (INSEMEX) Petrosani.

Decizie in cazul pompierilor arestati in urma tragediei de la Colectiv

/     20.01.2016

Tribunalul Militar Bucuresti a admis cererile ofiterilor George Matei si Antonina Radu de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti-Ilfov de inlocuire a masurii arestului si a decis pentru amandoi arest la domiciliu, decizia nefiind definitiva.

George Matei si Antonina Radu, care au facut controale in clubul Colectiv, sunt arestati din 10, respectiv 14 noiembrie.Tribunalul Militar Bucuresti a decis, marti, inlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu, la cererea celor doi. Decizia poate fi insa contestata, iar cei doi ofiteri raman in arest pana la o decizie definitiva , conform Mediafax.

Pe 10 noiembrie, Tribunalul Militar a decis arestarea lui George Matei si plasarea in arest la domiciliu a Antoninei Radu, instanta motivand in cazul acesteia ca are in ingrijire o fiica de opt ani si un frate de 42 de ani fara niciun venit, cu handicap psihiatric accentuat. Pe 14 noiembrie a fost insa arestata si Antonina Radu, prin decizia definitiva a Curtii Militare de Apel. Masura arestului a fost apoi prelungita succesiv pentru cei doi.

O decizie importanta privind cazul Colectiv va fi luata saptamana viitoare

/     19.01.2016

Cererea senatorului ALDE Dian Popescu de infiintare a unei subcomisii care sa verifice daca institutiile cu atributii in domeniu si-au facut "datoria" in cazul incendiului Colectiv va fi discutata in perioada 25-30 ianuarie, a declarat, luni,presedintele Comisiei de aparare, senatorul Marius Obreja.

„Cererea depusa de domnul senator Dian Popescu este la comisie. In perioada 25-30 ianuarie, Comisia de aparare are activitate administrativa si daca avem cvorum vom programa cel putin o sedinta de comisie. (...) Cererea va fi tratata cu toata responsabilitatea”, a declarat presedintele Comisiei de aparare, senatorul PNL Marius Obreja , conform Mediafax.

Presedintele Comisiei de Aparare din Senat a spus ca vor fi cerute informatii suplimentare institutiilor statutlui cu privire la incendiul din clubul Colectiv, adaugand ca "speta este incarcata de emotii".

"Vom cere informatii suplimentare de la institutiile statului. Vom fugi cat vom putea de mult de emotii si vom ramane in zona interesului", a raspuns Marius Obreja, intrebat daca va cere informatii suplimentare institutiilor statului in vederea luarii unei decizii in cadrul Comisiei de Aparare.

Sunt zone in care, in loc ca statul sa sprijine investitia, exista in cel mai bun caz un dezinteres.

Ce si-ar dori avocatul Francisc Peli pentru #RomaniaProfesionista

/     18.01.2016

Francisc Peli, managing partner al casei de avocatura PeliFilip, considera ca, "de foarte multe ori, zona publica actioneaza ca o frana pentru zona privata". De aceea, in #RomaniaProfesionista avocatul si-ar dori ca tot mai multi oameni care au lucrat in privat sa ajunga in functii decizionale la stat, astfel incat lucrurile sa se schimbe mai repede.

"Multa vreme am incercat sa traiesc si multi din profesia noastra am trait un pic paralel cu lumea publica. Am reusit sa facem in asemenea fel ca ceea ce faceam ziua la birou sa fie una, iar ceea ce vedeam seara la televizor sa fie un pic altceva. Toti acesti ani de criza au reusit sa amestece aceste doua paliere, pentru ca de foarte multe ori zona publica actioneaza ca o frana pentru zona privata", a spus intr-un interviu acordat WALL-STREET.RO Francisc Peli.

"Mi-as fi dorit ca sfera publica sa inteleaga ca ar trebui sa interfereze cat mai putin cu zona privata si respectiv sa o sprijine in ceea ce are de facut. Insa, de foarte multe ori, vad initiative care stopeaza avantul anumitor zone", avertizeaza Peli, care puncteaza ingerintele din energie (certificatele verzi si taxa pe stalp), dar si cele din zona de taxare.

Ce schimbari s-au produs la doua luni de la tragedia din #Colectiv

/     31.12.2015

Miercuri, 30 decembrie 2015 - doua luni de la tragedia din clubul Colectiv, care a marcat anul 2015 si a provocat schimbari majore in viata politica si sociala a Romaniei, dupa ce 63 de oameni au murit, scrie Mediafax.

In seara de 30 octombrie 2015, intr-o vineri, un incendiu izbucnea in clubul Colectiv din Capitala, la concertul trupei rock Goodbye to Gravity, care isi lansa un nou album in prezenta mai multor prieteni, jurnalisti, fotografi, altor muzicieni si a sute de fani. Show-ul a inclus artificii, dupa aprinderea carora a luat foc unul din stalpii pe care erau puse si apoi tot tavanul localului, ambele se pare acoperite cu burete de antifonare care nu era ignifug. Focul a fost semnalat de la prima flacaruie chiar de solistul trupei, care a cerut sa se intervina cu un extinctor. Acest s-a dovedit insa complet ineficient, focul intinzandu-se si cuprinzand tot tavanul in 10 secunde, potrivit concluziilor anchetei, in timp ce sutele de oameni din local se indreptau, initial in ordine, spre iesire.

Cu ce si-a acoperit Piedone cautiunea de 1,5 milioane de lei

/     30.12.2015

Fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu Piedone, pus de procurorii DNA sub control judiciar pe cautiune de 1,5 milioane de lei, a prezentat marti drept garantii pentru acoperirea acestei sume un imobil si mai multe masini de epoca, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.

Piedone s-a prezentat marti la DNA pentru a pune la dispozitia procurorilor bunuri imobile si mobile pana la concurenta sumei de 1,5 milioane de lei, la cat a fost stabilita cautiunea sa.

Astfel, fostul edil a adus actele unui imobil si mai multor masini de epoca, bunuri ce vor fi indisponibilizate de procurori. Piedone a fost pus, pe 18 decembrie, sub control judiciar pe cautiune, stabilita la 1,5 milioane de lei, in dosarul in care este acuzat de abuz in serviciu si fals in legatura cu autorizarea clubului Colectiv.

In perioada in care va fi sub control judiciar, Cristian Popescu Piedone are interdictie sa paraseasca tara si sa se apropie sau sa comunice cu ceilalti inculpati si cu martorii din dosar. Fostul primar trebuie sa mearga la Politia Sectorului 4 in zilele stabilite prin programul de supraveghere, sa se prezinte la DNA sau la instanta ori de cate ori este chemat, sa anunte daca isi schimba locuinta, sa comunice periodic informatii relevante despre mijloacele sale de subzistenta, sa nu detina, sa nu foloseasca si sa nu poarte arme.

S-a deschis o linie telefonica non-stop pentru victimele #Colectiv

/     29.12.2015

O linie telefonica unica, la care victimele incendiului de la Colectiv si rudele acestora pot apela non-stop pentru a solicita sprijin privind acoperirea costurilor pentru tratament, a fost deschisa de Ministerul Sanatatii, informeaza institutia.

Numarul de telefon unic pentru victimele de la Colectiv este 021.3072.614, disponibil 24 de ore din 24. Potrivit Ministerului Sanatatii, in functie de solicitari, apelantii vor primi suport pentru acoperirea costurilor tratamentelor in strainatate, a echipamentelor speciale necesare in perioada de recuperare in tara si strainatate, recomandate de medicii specialisti, precum si a altor costuri cu materiale si medicamente necesare, scrie Mediafax.

De asemenea, pacientii si apartinatorii acestora pot primi, la cerere, asistenta sociala si psihologica.

Biserica a pierdut increderea oamenilor dupa #Colectiv

/     23.12.2015

Biserica a pierdut fulgerator nu mai putin de cinci procente din increderea opiniei publice, releva Barometrul INSCOP Research, realizat pentru ziarul „Adevarul“, la o luna dupa tragedia din clubul Colectiv, cand Biserica a fost aspru criticata pentru reactia intarziata si neconforma cu situatia.

Influenta tragediei de la Colectiv se face simtita in topul increderii in institutiile publice, unde prima pozitie este ocupata in luna noiembrie de Pompieri, institutie introdusa pentru prima oara pe lista, cu 77,5% incredere multa si foarte multa. Pompierii, impreuna cu personalul de pe ambulanta, au fost primii care au ajuns la locul tragediei din noaptea de 30 octombrie.

Pompierii sunt urmati in clasament de Armata cu 75,4% (fata de 73,8% in septembrie) si Jandarmerie cu 65,8% (63,7% in septembrie), ambele cunoscand o usoara crestere fata de ultimul sondaj. Pe pozitia a patra se situeaza, la mica distanta, DNA cu un capital de incredere de 61,2%, cu 1,2% in crestere fata de septembrie, releva sondajul „Barometrul de opinie publica - Adevarul despre Romania“, realizat de INSCOP Research la comanda „Adevarul“. Sondajul a fost realizat in perioada 26 noiembrie-2 decembrie 2015 si are o marja de eroare de 3%.

Inca o victima a incendiului din Colectiv si-a pierdut viata

/     23.12.2015

Inca o victima a incendiului produs in 30 octombrie in clubul Colectiv si-a pierdut viata intr-un spital din Marea Britanie, numarul persoanelor decedate in aceasta tragedie ajungand astfel la 63.

Persoana decedata este un barbat, care fusese transferat la o clinica din Marea Britanie, in urma incendiului din clubul Colectiv, potrivit unor surse medicale, scrie Mediafax.

In urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar pe drum spre spital a mai murit o persoana. Alte 36 de persoane au murit in spitale din tara si din strainatate, numarul victimelor ajungand, in 21 decembrie, la 63.

Potrivit datelor Ministerului Sanatatii, luni dimineata mai erau internati in spitale din Capitala 12 raniti in incendiul din clubul Colectiv, dintre care la Spitalul Militar Central - patru pacienti, la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" - trei, la Spitalul de Urgenta Floreasca - doi, la Spitalul "Bagdasar-Arseni", Spitalul Elias si Institutul "C.C. Iliescu" - cate un pacient.

Doi patroni ai clubului Colectiv, eliberati din arest preventiv

/     22.12.2015

Doi dintre patronii clubului Colectiv, Paul Gancea si Costin Mincu (foto dreapta), vor fi eliberati din arest preventiv si plasati in arest la domiciliu, dupa ce Tribunalul Bucuresti a decis definitiv, luni, sa le inlocuiasca masurile preventive, in dosarul in care sunt acuzati de ucidere din culpa.

Tribunalul Bucuresti a admis contestatiile formulate de Paul Gancea si Costin Mincu si a decis inlocuirea arestului preventiv cu masura arestului la domiciliu, potrivit Mediafax.

Cei doi patroni ai clubului Colectiv au formulat contestatia la Tribunalul Bucuresti dupa ce Judecatoria Sectorului 4 le-a respins, in 14 decembrie, cererile de inlocuire a masurii preventive, ei fiind in arest preventiv din 3 noiembrie, in dosarul in care sunt acuzati de procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie de ucidere din culpa in cazul incendiului din 30 octombrie, soldat cu 62 de morti si aproximativ o suta de raniti.

Decizia Tribunalului Bucuresti este definitiva, Paul Gancea si Costin Mincu urmand sa plece la locuintele lor dupa ce decizia instantei va fi comunicata Arestului Politiei Capitalei.

Premierul, vizita la ranitii Colectiv din Belgia: Este responsabilitatea noastra sa-i sustinem

/     21.12.2015

Premierul Dacian Ciolos a scris pe pagina sa de Facebook, ca inainte de intoarcerea in Romania dupa participarea la Consiliul European i-a vizitat pe pacientii raniti in incendiul din clubul Colectiv care sunt internati la spitalul militar din Bruxelles.

"Dincolo de drama fiecaruia in parte, am vazut in ochii lor si al rudelor o sclipire de speranta. Cativa dintre ei se simt mai bine si m-am bucurat sa pot vedea ca pana si cei care au trecut prin operatii grele au puterea sa lupte pentru a merge mai departe", a scris premierul Dacian Ciolos, pe pagina de Facebook, adaugand ca in semn de omagiu pentru daruirea medicilor belgieni a semnat in cartea de onoare a spitalului, potrivit Mediafax.

De asemenea, primul-ministru a scris ca le-a "confirmat romanilor" ca Guvernul va face tot posibilul pentru ca recuperarea ranitilor sa continue "fara probleme sau griji in plus". "Toti sunt oameni tineri pe care vrem sa-i vedem acasa cat mai curand si care trebuie sa se intoarca in societate ca oameni normali, activi, utili si independenti. Acesta este noul nostru tel. Puterea lor de a depasi drama prin care trec imi da si mie putere. Le-am urat sa aiba sarbatori fericite si incredere in noi. Este responsabilitatea noastra sa-i sustinem", a mai scris Dacian Ciolos.

Piedone, sub control judiciar pe cautiune, stabilita la 1,5 mil. lei

/     21.12.2015

Fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone a fost pus, vineri, sub control judiciar pe cautiune, stabilita la 1,5 milioane de lei, pe care trebuie sa o depuna in 10 zile, in dosarul in care este acuzat de abuz in serviciu si fals in legatura cu autorizarea clubului Colectiv.

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a anuntat, vineri, ca in cazul lui Cristian Popescu Piedone, cercetat pentru abuz in serviciu, a fost luata masura controlului judiciar pe cautiune, pentru o perioada de 60 de zile, incepand de vineri 18 decembrie, scrie Mediafax.

Cristian Popescu Piedone trebuie sa depuna in termen de 10 zile cautiunea de 1,5 milioane de lei, care va fi consemnata pe numele fostului primar al Sectorului 4, la dispozitia Directiei Nationale Anticoruptie, la o unitate bancara.

In perioada in care va fi sub control judiciar, Cristian Popescu Piedone are interdictie sa paraseasca tara si sa se apropie sau sa comunice cu ceilalti inculpati si cu martorii din dosar. Fostul primar trebuie sa mearga la Politia Sectorului 4 in zilele stabilite prin programul de supraveghere, sa se prezinte la DNA sau la instanta ori de cate ori este chemat, sa anunte daca isi schimba locuinta, sa comunice periodic informatii relevante despre mijloacele sale de subzistenta, sa nu detina, sa nu foloseasca si sa nu poarte arme.

Wall StreetUltimele stiri online din economie si afaceri

Cauti inspiratie in business sau vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri care influenteaza mediul de afaceri? Activeaza notificarile

Setari Cookie-uri