Uzina Dacia isi intrerupe patru zile activitatea

Uzina Dacia isi intrerupe patru zile activitateaUzina Dacia isi intrerupe patru zile activitatea in zilele de 30, 31 octombrie si 13, 14 noiembrie 2008, a anuntat compania.

“Ca urmare a necesitatii de adaptare a programului de fabricatie la cererea comerciala, activitatea de productie a Dacia va fi intrerupta temporar in zilele de 30, 31 octombrie si 13, 14 noiembrie 2008”, informeaza Dacia.

Fabricatia de piese de schimb, activitatea anumitor sectoare ale Uzinei Mecanice, cea a centrului CKD, precum si expeditiile de vehicule vor continua fara intrerupere.

Anul acesta, au fost fabricate in primele noua luni 182.529 de unitati Dacia, in crestere cu 24,1% fata de primele noua luni din 2007, cand au fost produse 147.106 unitati. Din totalul masinilor fabricate in 2008, 35.017 unitati au fost Sandero, 71.349 unitati Logan si 76.163 unitati Logan MCV.

Compania a produs anul trecut 220.000 de unitati.

In primele 9 luni ale anului 2008, Dacia a vandut 194.165 automobile, cu 17% mai mult fata de perioada similara a anului trecut.

Automobile Dacia a comercializat, anul trecut, in Romania, 102.062 de autovehicule din gama Logan, in scadere cu 5,3% fata de nivelul de 107.777 de unitati, raportat la 2006, pe cand, la nivel mondial, cererea a crescut cu 17,4%, la 230.473 de unitati.

Renault inchide aproape toate fabricile din Franta

Renault inchide aproape toate fabricile din FrantaProducatorul auto Renault va inchide aproape toate fabricile din Franta, pentru doua saptamani incepand cu 27 octombrie, pentru a compensa scaderea vanzarilor auto, potrivit presei franceze.

"Aproape toate uzinele vor fi inchise pentru una sau doua saptamani, poate mai mult. Va incepe saptamana viitoare la Le Mans, care va fi inchisa 15 zile, apoi la le Flins, care va fi, de asemenea, oprita pentru 15 zile”, a declarat Fabien Gache, reprezentant al sindicatului CGT.

Cele mai mari fabrici ale grupului sunt cele din nordul orasului Le Mans si Flins, la vest de Paris.

Gache a spus ca o a treia uzina va fi inchisa pentru o saptamana, in timp ce o alta fabrica lucreaza deja la jumatate de capacitate.

"La uzinele din Cleon (nord-vest) activitatea va fi suspendata o saptamana, in timp ce la fabrica de la Sandouville se va lucra doar intr-un schimb pana la sfarsitul anului", a mai spus el.

Exista zvonuri cu privire la inchiderea altor fabrici din Franta, precum si din Europa.

Reprezentantul Renault, Patrick Pelata, a spus ca producatorul va reduce productia cu circa 20% in al patrulea trimestru.

Producatorul auto Renault, care detine marcile Renault, Dacia, Samsung, are 80.000 de angajati, iar statul francez detine o participatie de 15% in cadrul grupului.

Compania a anuntat recent ca va disponibiliza 6.000 de angajati in Europa, dintre care 4.900 in Franta.

Daimler va opri productia pentru cinci saptamani

Daimler va opri productia pentru cinci saptamaniCompania germana de automobile Daimler a decis oprirea productiei timp de cinci saptamani, in preajma Craciunului, din cauza scaderii dramatice a cererii, a informat publicatia Frankfurter Sonntagszeitung (FAS), relateaza AFP.

Pauza va incepe la 11 decembrie si se va incheia la 12 ianuarie, timp in care nu va fi montata nicio masina, a spus un purtator de cuvant.

Ca Volkswagen si BMW, Daimler va reduce masiv numarul intermediarilor, potrivit sursei.

Primul producator de masini de lux care si-a prezentat bilantul trimestrial, Daimler a anuntat joi o scadere brutala a beneficiilor si rezultate mai putin bune decat se prevazuse, din cauza crizei financiare.

"Criza financiara se transforma in criza economica", provocand "o scadere dramatica pe pietele noastre-cheie in ultimele saptamani", a recunoscut patronul, Dieter Zetsche (foto).