19 / 26

Tranzactii record in imobiliare

Tranzactiile pe sectorul imobiliar din Romania in primele noua luni ale anului 2007 au ajuns la 1,5 miliarde euro, aproape dublu comparativ cu perioada similara a anului precedent, valoarea totala putand ajunge la 2 miliarde de euro pana la sfarsitul anului, conform analistilor pietei.

Cea mai mare tranzactie pe segmentul centrelor comerciale realizata anul acesta este cea prin care fondul austriac de investitii Immoeast a achizitionat de la TriGranit centrul comercial Polus din Cluj, contra sumei de 185 milioane euro (yield de 6,75%).

Pe segmentul birourilor, cea mai mare tranzactie a anului ramane cladirea America House, vanduta de israelienii de la GTC catre grupul francez de investitii Natixis, pentru suma de 120,3 milioane euro, tranzactie realizata la un yield de 6%. A doua afacere pe segmentul birourilor a fost realizata de catre Immoeast care a achizitionat pentru 101,5 milioane euro cladirea S-Parc din Bucuresti, la un yield de 6,9%.

In ceea ce priveste sectorul industrial, cea mai importanta tranzactie a fost cea realizata de catre GE Real Estate, care a achizitionat contra sumei de 175 milioane euro, spatii industriale din sapte orase din tara (yield de 8%).

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri