Tablete de Black Friday

Tablete de Black Friday

Tabletele vor fi la mare cautare in acest an, iar acest lucru va alimenta si mai mult cererea pentru aceste dispozitive. Copiii vor fi cu siguranta cei mai interesati de tablete, iar ofertele cu siguranta nu vor intarzia sa apara.

In oferta retailerilor se vor regasi de la tablete low cost pana la cele premium.

In categoria low cost vor fi de urmarit atat tablete ale producatorilor romani cat si producatori globali, cu dimeniuni de 7 sau 10 inch. Printre acestea se numara tableta E-Boda Essential A300 de 7 inch, care in prezent are un pret de 299 de lei si care ar putea achizitionata la un pret mult mai bun sau modelul Viva Q7 al brasovenilor de la Allview, tot cu ecran de 7 inch, care in prezent costa 549 de lei. In aceeasi categorie intra si tableta Asus MeMO Pad cu procesor quad-core al carei pret se ridica la 699 de lei.

La capitolul tabletelor de 10 inch batalia se intensifica, in special din partea prezentei producatorilor globali. De urmarit la acest capitol vor fi tabletele cu capacitati de procesare puternice, capabile sa redea aplicatii 3D fara probleme.

Astfel, din vizorul clientilor interesati de o tableta de 10 inch nu ar trebui sa scape modelul Quadra dezvoltat de catre romanii de la Evolio, care momentan are un pret de 899 de lei, tableta Toshiba Excite Pure echipata cu un procesor quad-core dezvoltat de catre nVidia al carei pret se ridica la 1.299 de lei sau, pentru clientii mai pretentiosi – tableta Samsung Galaxy Note N8010 10.1 inch, al carei pret este de 1.749 de lei.

Pentru fanii brandului Apple, de urmarit vor fi generatiile mai vechi ale tabletelor – iPad 2 sau iPad 3.

Pentru fanii Windows Phone, cei interesati pot gasi tablete de 10 inch cu preturi ce pornesc in prezent de la 1.600 de lei.

Smartphone-uri de Black Friday

Smartphone-uri de Black Friday

Smartphone-urile sunt o alta categorie la mare cautare cu ocazia Black Friday. Cei interesati de achizitionarea unui nou gadget cu siguranta vor fi cu ochii pe site-urile magazinelor online sau ofertele celor din retailul clasic.
Oferte exista pentru toate gusturile si pentru toate buzunarele.

Cei care nu au apucat pana acum sa faca trecerea la un smartphone pot incerca telefoanele cu preturi de pana in 1.000 de lei. In aceasta categorie oferta este destul de variata, in special in randul producatorilor romani. De urmarit in aceasta categorie vor fi smartphone-urile echipate cu sistemul de operare Android, iar preturile pornesc de la 400 de lei.

Pentru fanii platformei Microsoft, de urmarit vor fi modele Nokia Lumia 520 (599 de lei), HTC 8X (899 de lei), dar si produsele din categoria de middle si top care pot intra la reducere precum Nokia Lumia 820 sau Nokia Lumia 925.
In categoria smartphone-urilor high-end ochii ar trebui sa fie atintiti spre modelele Apple iPhone 5, HTC One / One mini sau Samsung Galaxy S4 / S4 mini. Tot aici nu ar trebui sa fie omise modelele de varf oferite de Sony sau LG.

Televizoare LED de Black Friday

Televizoare LED de Black Friday

O alta categorie care va capta interesul clientilor si utilizatorilor de Internet va fi cu siguranta cea a televizoarelor cu LED.

In ultimii ani tot mai multi romani au optat pentru trecerea la un model de televizor cu tehnologii noi, diagonala mai mare, ergonomie si cu un consum mult mai redus de energie.

Conform unui studiu al Domo, dupa tablete – televizoarele sunt cele mai cautate produse cu ocazia Black Friday.
Retailerii anunta reduceri de pana la 50% la televizoare si Smart TV-uri, astfel ca exista un motiv in plus pentru a cumpara un astfel de dispozitiv.

In categoria echipamentelor TV de 81 de cm, preturile retailerilor pornesc in prezent de la 849 de lei , modelele Full HD pornesc de la 1.300 de lei, Smart TV-urile au un pret de pornire de 1.500 de lei, iar cele cu 3D pornesc de la 2.300 de lei.

Pentru clientii interesati de televizoare/Smart TV-uri cu diagonale mari – retailerii au preturi pentru modelele de televizoare cu diagonale de peste 140 de cm ce pornesc de la 6.000 de lei, unde Sony si Philips au o prezenta foarte puternica.

Cine isi doreste un televizor/Smart TV dotat cu cele mai noi tehnologii in domeniu, poate opta pentru echipamentele cu rezolutie 4K (Ultra HD). Pentru acestea preturile pornesc de la 13.000 de lei si pot ajunge si la 150.000 de lei.

Laptop-uri si ultrabook-uri de Black Friday

Laptop-uri si ultrabook-uri de Black Friday

O alta categorie extrem de tentanta pentru romani este cea a laptop-urilor si ultrabook-urilor. Pentru un laptop dotat cu un procesor i3/i5, al carui pret se invarte la circa 2.500 de lei, cu ocazia Black Friday poate fi gasit si la 1.500 de lei, daca nu chiar mai putin.

Astfel, un laptop ca acesta, cu o diagonala de 15,6 inch si echipat cu un procesor i5, 4 GB RAM, o placa video cu memorie de 2GB DDR3 poate beneficia si de o reducere la jumatate din pretul actual.

In categoria ultrabook-urilor, un model demn de luat in calcul ar putea fi Fujitsu Lifebook UH552, echipat cu un procesor Intel i5, ecran de 13,3 inch, 4GB RAM, HDD de 500GB si o greutate de numai 1,5 KG la un pret de circa 3.000 de lei.

Atuul sau principal este acela ca este produs in Germania.

Componente si periferice PC

Componente si periferice PC

O alta categorie care nu este uitata de catre retaileri va fi cea a componentelor si perifericelor pentru PC-uri.
Un numar foarte mare de clienti s-a aratat interesat de anumite subcategorii cum ar fi placile de baza, procesoarele, placile video sau SSD-urile (hard-discuri cu performante ridicate).

Cine doreste sa isi construiasca o configuratie pentru un calculator nou poate profita de “Vinerea Neagra”.

Cu siguranta marii retaileri online din Romania vor oferi reduceri consistente pentru compoentele de PC.

O subcategorie la foarte mare cautare este cea a Solid State Drive-urilor. Preturile pentru SSD-uri pornesc de la 200 de lei si pot ajunge si la peste 5.000 de lei. Insa cea mai cautata categorie va ramane cea de 120GB cu preturi care in acest moment se invart intre 400 si 600 de lei.

In plus, retailerul PCGarage a anuntat ca va introduce oferte foarte atractive pentru periferice de gaming – tastaturi, mousi, controllere pentru jocuri sau casti.

Aparate foto si camere video

Aparate foto si camere video

Atat retailerii specializati cat si cei online care vand produse variate vor lansa oferte pentru aparatura de fotografiat sau camerele video.

F64.ro, cel mai mare retailer online specializat in echipamente foto promite ca la editia din acest an va include in promotie zeci de produse din categorii diverse, de la camere foto compacte, la aparate foto full frame si accesorii.

Retailerul si-a a anuntat de asemenea recent intrarea si pe segmentul comercializarii de smartphone-uri si tablete.