5. Qatar

5. Qatar

In capitala tarii, la Doha, nivelul de poluarea a aerului este de 93 ug/metru cub. Potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Qatar in 2013, nivelul de particule fine din aerul din Qatar este de aproape sase ori mai mare decat limita admisa.

Sursa foto: Doha, capitala Qatarului/Shutterstock.com

4. Iran

4. Iran

Khoramabad este cel mai poluat oras din tara, cu un nivel de poluare de 102 ug/metru cub. In jur de 270 de oameni mor zilnic din cauza cancerului de sange, bolilor respiratorii si de inima si din cauza altor boli provocate de poluare, sustin autoritatile locale.

Sursa foto: Oras din Iran/Shutterstock.com

3. Pakistan

3. Pakistan

Nivelul cel mai mare de poluare din Pakistan este de 117 ug/metru cub si se afla in orasul Karachi. Si oamenii din alte orase pakistaneze respira aer puternic poluat, ceea ce pune statul asiatic pe locul trei in topul celor mai afectate tari.

Pakistanul are una dintre cele mai mari rate de deces in copilarie din lume. Pneumonia este principala cauza de deces, provocata de aerul din interior, sustine Organzatia Mondiala a Sanatatii.

Susa foto: Oras din Pakistan/Shutterstock.com

2. Bangladesh

2. Bangladesh

Aproximativ 15.000 de decese premature si mai multe milioane de cazuri de boli pulmonare, respiratorii si neurologice au fost determinate de calitatea slaba a aerului din orasul Dhaka, cel mai poluat din tara, unde nivelul este 86 ug/metru cub.

Sursa foto: Dhaka, Bangladesh/Shutterstock.com

1. India

1. India

India are cel mai nociv aer din lume, mai ales in orasul Dheli, unde nivelul de poluare este de 163 ug/metru cub. India sta astfel cel mai rau in privinta poluarii, mai ales ca 10 din topul celor mai poluate 20 de orase se afla in aceasta tara.

Sursa foto: Oras din India/Shutterstock.com

Sursa foto: Copil din Asia cu masca/Shutterstock.com