George Copos - 3 ani si opt luni

George Copos - 3 ani si opt luni

Fostul actionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, a fost condamnat, in luna martie, de Curtea de Apel Bucuresti, la trei ani si opt luni de inchisoare cu executare, in dosarul transferurilor de jucatori, fiind acuzat de evaziune fiscala, arata Mediafax. George Copos este fost senator si fost ministru de stat pentru coordonarea activitatilor din domeniile mediului de afaceri si intreprinderilor mici si mijlocii.

Alaturi de el au mai fost condamnati la inchisoare si Mihai Stoica, Cristi Borcea, Ioan Becali, Victor Becali, Jean Padureanu, Gica Popescu si Gigi Netoiu.

Sursa foto: Mediafax Foto.

Adrian Nastase - 4 ani

Adrian Nastase - 4 ani

Instanta suprema i-a condamnat luni, in dosarul Zambaccian, pe Adrian Nastase, fost premier in perioada 2000-2004, la patru ani de inchisoare cu executare, pe sotia acestuia, Dana Nastase, la trei ani cu suspendare, si pe Irina Jianu, la patru ani cu executare.

Adrian Nastase, in varsta de 63 de ani, a fost acuzat ca a luat mita in total 630.000 de euro, sub forma unor bunuri importate din China si a unor lucrari neplatite la doua dintre proprietatile sale.

In 20 iunie 2012, Adrian Nastase a fost condamnat definitiv, tot de instanta suprema, la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul "Trofeul calitatii". El a fost incarcerat in 26 iunie 2012 si pus in libertate la 18 martie 2013, dupa ce Tribunalul Bucuresti a admis cererea lui de eliberare conditionata.

Sursa foto: Mediafax Foto.

Virgil Pop - 5 ani

Virgil Pop - 5 ani

Virgil Pop, fost deputat PNL, a fost condamnat, in anul 2011, la cinci anu de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta, fals si spalare de bani. Potrivit procurorilor DNA acesta a pretins, in calitate de consilier judetean, suma de 80.000 de euro pentru a influenta persoane cu functii de conducere din SC Electrica SA Bucuresti si Transilvania Nord, dar si pe presedintele CJ Cluj sa ajute la incheierea unor contracte care vizau lucrari de instalatii electrice. Virgil Pop a primit, din suma ceruta, 130.000 de lei si 30.000 euro de la un denuntator.

Fostul consilier judetean de Cluj a fost primul parlamentar condamnat la inchisoare cu executare.

Sursa foto: Mediafax Foto.

Emilian Cutean - 5 ani

Emilian Cutean - 5 ani

Emilian Cutean, fost deputat PSD, a fost condamnat, in 2012, la cinci ani de inchisoare cu executare pentru frauda. Procurorii l-au acuzat pe acesta de fraudarea Guvernului cu peste 200 de mii de lei, in perioada in care a condus Secretariatul de Stat pentru Problemele Revolutionarilor (SSPR).

Sursa foto: Mediafax Foto.

Relu Fenechiu - 5 ani

Relu Fenechiu - 5 ani

Relu Fenechiu, fost ministru al Transporturilor, a fost condamnat, in luna ianuarie, la cinci ani de inchisoare pentru complicitate la abuz in serviciu.

Fenechiu a fost trimis in judecata de procurorii DNA in iunie 2012, in dosarul cunoscut ca "Transformatorul", fiind acuzat ca prin firmele sale a vandut transformatoare si intrerupatoare uzate si vechi la preturi de produse noi catre Sucursala de Intretinere si Servicii Energetice Electrice Moldova, cu complicitatea fostei conduceri a institutiei.

Relu Fenechiu a fost primul ministru in functie trimis in detentie printr-o decizie definitiva a instantei.

Sursa foto: Mediafax Foto.

Ioan Avram Muresan - 7 ani

Ioan Avram Muresan - 7 ani

Ioan Avram Muresan, fostul ministru al Agriculturii, a fost condamnat la sapte ani de inchisoare in dosarul in care era acuzat de deturnare de fonduri.

Procurorii l-au acuzat pe Ioan Avram Muresan ca, in calitate de ministru, ar fi intocmit, in mai 1999, noiembrie 1999 si aprilie 2000, mai multe rapoarte pentru scoaterea din rezerva de stat sub forma de imprumut a cantitatii de 5.000 de tone ulei, beneficiar fiind SC Sun Oil SRL Ramnicul de Jos - judetul Constanta.

Sursa foto: Mediafax Foto.

Catalin Voicu - 7 ani

Catalin Voicu - 7 ani

Fostul senator Catalin Voicu a fost condamnat, in luna aprilie a anului 2013, la sapte ani de inchisoare pentru trafic de influenta si fals in inscrisuri.

Catalin Voicu, Florin Costiniu, Costel Casuneanu si Marius Locic au fost trimisi in judecata in 21 mai 2010, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, pentru trafic de influenta, complicitate la trafic de influenta, cumparare de influenta si, respectiv, fals in inscrisuri sub semnatura privata, precizeaza Mediafax.

In 1 iunie 2012, Catalin Voicu a fost condamnat de un complet de trei judecatori de la instanta suprema la cinci ani de inchisoare cu executare, Locic a primit o pedeapsa de patru ani de inchisoare cu executare. Florin Costiniu a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei, iar Costel Casuneanu primit o pedeapsa de patru ani de inchisoare cu suspendare.

Sursa foto: Mediafax Foto.

Dan Voiculescu - 10 ani

Dan Voiculescu - 10 ani

Dan Voiculescu a fost condamnat, pe data de 8 august, la 10 ani de inchisoare cu executare in dosarul in care este acuzat de privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), prin care a creat statului un prejudiciu ce depaseste 60 de milioane de euro. Procurorii au decis ca omul de afaceri este vinovat de trafic de influenta si spalare de bani in forma continuata.

Totodata, lui Dan Voiculescu i se interzic mai multe drepturi, printre care dreptul de a fi ales, timp de cinci ani. Prin aceasta sentinta, Curtea de Apel i-a dublat lui Voiculescu pedeapsa data de Tribunalul Capitalei la fondul procesului.

De asemenea, Sentinta Curtii de Apel a dispus recuperarea prejudiciului de 60 mil. euro de la toti inculpatii din dosar si in total va intra in posesia mai multor imobile. In cazul lui Dan Voiculescu, sediul posturilor Antena si cel al grupului de firme Grivco vor fi confiscate, a dispus vineri Curtea de Apel Bucuresti, prin decizia definitiva data in dosarul ICA. Totodata, magistratii de la CAB au decis sa ii confiste lui Voiculescu si penthouse-ul din Soseaua Kisseleff si au pus sechestru pe mai multe imobile si conturi bancare ale acestuia.

Sursa foto: Mediafax Foto.

Sursa foto: Mediafax Foto