Festin Romanesc

Festin RomanescProducatoarea magiunului de prune Topoloveni va invita, de sambata pana luni, incepand cu ora 9:00, la Festin Romanesc - Sarbatoarea Sfintilor Constantin si Elena, care are loc la Muzeul National al Taranului Roman.

Intr-o ambianta traditionala sunteti poftiti la un festin pe cinste cu bucate romanesti si europene: branzeturi din lapte de vaca, oaie sau capra, simple sau cu cimbru ori busuioc, zacusti cu ciuperci, cascaval si mezeluri ardelenesti si moldovenesti dupa retete autentice, potrivit site-ului muzeului.

Vizitatorii targului vor gasi la Muzeul National al Taranului Roman si produse mestesugaresti aduse din toate colturile tarii -bijuterii de argint, ii, obiecte de artizanat din lemn si ceramica, icoane, obiecte de vestimentatie lucrate manual.

Intrarea este libera.

Edith Piaf, la Teatrul Metropolis

Edith Piaf, la Teatrul MetropolisSambata, 21 mai, de la 19:00, Teatrul Metropolis va invita la spectacolul Edith Piaf de Simone Bertaut, cu Claudia Negroiu in rolul legendarei cantarete, in regia Malinei Andrei.

"Accepta provocarea de a descoperi universul copilariei lui Edith, de a trai tineretea lui Edith, de a visa de a muri cu fiecare dragoste pierduta precum Edith, de a munci precum Edith, de a crede precum Edith, de a canta precum Edith, de a fi celebra precum Edith, de a crede in oameni precum Edith, de a trai pentru ca inainte de parasirea acestei lumi sa pot striga Acum pot muri, am trait cat doua vieti!", spune Negroiu pe pagina de Internet a Teatrului Metropolis.

Spectacolul dureaza o ora si 45 de minute, iar pretul unui bilet este de 21,60 lei.

Lansarea celui de al 4-lea CD al Colectiei "Mari actori romani"

Lansarea celui de al 4-lea CD al Colectiei "Mari actori romani"Sud-Est Production si Horatiu Malaele va invita in ziua de 22 mai 2011, orele 20:00, la Palatul Copiilor la evenimentul de lansare al celui de al 4-lea CD al Colectiei "Mari actori romani", dedicat lui Horatiu Malaele, conform Mariactoriromani.ro.

Lansarea va fi urmata de un recital extraordinar "Horatiu Malaele - Sunt un orb".

Horatiu Malaele aduce in fata publicului diverse personaje, atent selectionate din viata cotidiana, pentru a caricaturiza in maniera personala societatea actuala. Indragitul actor trece de la dragostea animaliera, picturala, imobiliara, la dragostea de mama, de partid sau de la sinceritatea iubirii din Uriasul, la revolta intrinseca din Un actor destul de fad.

Pretul unui bilet este de 70 de lei si include CD-ul cu acelasi nume din cadrul Colectiei "Mari actori romani". Biletele se pot procura de la Palatul Copiilor, Sala Palatului, Teatrul National din Bucuresti, reteaua magazinelor Vreau Bilet, precum si de pe site-urile www.eventim.ro, www.bilete.ro, www.vreaubilet.ro, www.blt.ro.

Hollywood Music in Bucharest

Hollywood Music in BucharestDuminica, de la ora 19:00, la Sala Palatului, are loc un concert extraordinar Hollywood Music in Bucharest - o incursiune inedita in lumea filmului (de la clasic pana la modern) pe ritmurile desavarsite ale celor mai cunoscute coloane sonore, arata CalendarEvenimente.ro.

Participa European Royal Orchestra, sub bagheta dirijorului austriac Gottfried Rabl.

Imaginile ce se vor derula prin intermediul proiectiilor video vor reda spectatorilor cele mai frumoase momente desprinse din filmele de aur ale Hollywood-ului, printre care se numara si The Sound of Music, Telecinemateca, Superman, Cats (Memory), James Bond, E.T., The Phantom of The Opera, Hook, Titanic, Spiderman, Piratii din Caraibe, Gladiator, Star Wars, Dirty Dancing.

In plus, atmosfera de gala pe care armonioasa combinatie dintre film si muzica clasica o va crea, va fi completata de glasul divin al sopranei Mediana Vlad - (prim solista a Teatrului de Opereta Ion Dacian din Bucuresti) si al tenorului Mircea Ciurez (Filarmonica George Enescu), oferind astfel un show complet, desavarsit si o experienta de zile mari pentru publicul bucurestean.

Pretul biletelor: VIP: 100 lei, categoria 1: 80 lei, categoria 2: 60 lei

Competitie de ciclism, Drumul Vinului - Prahova

Competitie de ciclism, Drumul Vinului - PrahovaEditia 2011 a Cupei Emmeduesport se extinde. Anul acesta se lanseaza o formula competitionala inedita: 2 curse diferite in 2 zile consecutive. O competitie deschisa tuturor ciclistilor, amatori si profesionisti, un circuit turistic si cultural unic in Romania: Drumul Vinului, Prahova.

ZIUA 1: O cursa de fond pe sosea de 100 km pe traseul deluros care va porni din Ploiesti-Parcul Bucov si va traversa renumitele zone viticole Valea Calugareasca, Dealu Mare, Domeniile Tohani, Ceptura si va ajunge cu finish-ul pe dealul de la Crama Seciu.
Consultati detaliile despre traseu si regulamentul cursei de sosea aici.

ZIUA 2: O zi dedicata mountain bike-ului cu doua curse, un maraton de 70 km si un semi-maraton de 35 km, pe un traseu cu drumuri forestiere printre dealuri si podgorii care va asigura participantilor o fantastica intalnire cu natura. De asemenea, pentru copii (intre 5 si 13 ani) se organizeaza o cursa speciala pe un traseu circular de 2 km in Parcul Bucov.

Spectatorii sunt invitati sa-i sustina pe sportivi atat la start, in Parcul Bucov, (sambata si duminica, orele 10:00), cat si in punctele fierbinti de pe traseu.



Expozitie: Jana Kuznetsov - In a Mirror Invisible - Baddy’s Paradise

Expozitie: Jana Kuznetsov - In a Mirror Invisible - Baddy’s ParadiseExpozitia pe care Jana Kuznetsov o propune pentru spatiul Galeriei de Arta Contemporana pune in discutie statutul actual al artei, fetisismul postcomunism si masochismul pietei de arta, anunta Sibiul.ro.

In ultimii ani, artista si-a creat o serie de alter ego-uri - ziarista, curator, diva - care aveau misiuni artistice clare, prestabilite, tintind mereu la triumful artei adevarate, fara ascunzisuri, politeturi sau mecanisme ascunse.

Ultimul sau alter-ego, Baddy Dolly Jane se prezinta ca fiind cea mai cunoscuta artista contemporana, castigatoare a numeroase premii de arta, cu vanzari record la licitatii, reprezentata in colectiile marilor muzee. Baddy Dolly Jane este radicala, activista, incoruptibila.

Pentru a pune in discutie regulile artei, Jana Kuznetsov a creat in spatiul galeriei din Sibiu o gradina a paradisului, o instalatie site-specific care recompune un spatiu de gandire si sinteza culturala, si care reprezinta in acelasi timp o stare de inceput pozitiva, un peisaj arcadian in care arta coexista cu realitatile societatii actuale.

In deschiderea expozitiei, Baddy Dolly Jane a pregatit un performance surpriza, in care planuieste sa implice si publicul.
Proiect realizat de Galeria de Arta Contemporana a Muzeului National Brukenthal in colaborare cu Parohia Evanghelica C.A. Sibiu si sustinut de ifa Stuttgart (DE).

Expozitia a fost deschisa publicului incepand cu data de 6 mai si dureaza pana pe 10 iunie 2011.


Zilele Predealului

Zilele PredealuluiIn perioada 20-22 mai, Primaria Predeal va invita la Zilele Predealului, potrivit IubescBrasovul.ro.

Intrarea este libera, iar programul manifestarilor il gasiti aici.

Opera Don Giovanni la Opera Brasov

Opera Don Giovanni la Opera BrasovOpera Brasov va invita la spectacolul de opera Don Giovanni de W.A. Mozart, in regia lui Cristian Mihailescu, dirijor Dorel Munteanu, anunta IubescBrasovul.

Participa corul si orchestra operei.

Pret: 20 lei; 10 lei cu reducere

Biletele se vand la sediul Operei din str. Bisericii Romane nr. 51 si la Agentia Operei din str. G. Baritiu nr. 20.

Concert Alexandru Tomescu, la Cluj

Concert Alexandru Tomescu, la ClujViolonistul Alexandru Tomescu ajunge si la Cluj-Napoca cu Turneul National Stradivarius - "Paganini - Inger sau Demon?", sambata, 21 mai, de la ora 19:00.

Concertul are loc la Opera Nationala, informeaza Clujlife.com.



Festivalul de Teatru EuroArt

Festivalul de Teatru EuroArtEuroArt Iasi este in primul rand o sarbatoare in care actorii si publicul intra in comuniune. E o stare de gratie, o stare de bine ce a plutit mereu in aerul salilor de spectacol de la EuroArt. Acest mod special de a apropia arta de sufletul publicului a devenit o caracteristica a festivalului iesean de teatru si a fost realizat prin indeplinirea a doua conditii: mizarea pe comedie ca gen dramaturgic si accesibilitatea cat mai larga a publicului in sala de teatru prin mentinerea unui pret scazut al biletelor, conform Iasi.InOras.ro.

EuroArt este arta vie, o empatie totala intre artist si public. Cea mai mare victorie a palmaresului EuroArt, de la prima sa editie pana in prezent, o reprezinta tinerea spectactolelor cu salile arhipline. Cat timp reuseste acest lucru, festivalul trebuie sa existe.

Editia din acest an ofera un regal teatral gravitand in jurul unuia dintre cei mai talentati actori din Romania: Horatiu Malaele. Este poate singurul artist din ultimele decenii care reuseste, intr-un mod atat de natural, sa impace pretentiile criticii teatrale cu gusturile publicului. In acest moment, Horatiu Malaele este actorul cu cel mai mare succes de casa din Romania, comediile in care joaca sau pe care le regizeaza devenind, imperturbabil, perle ale genului. Aceasta editie nu ar fi fost completa fara prezenta unica a teatrului "Bulandra", care prezinta spectatorilor ieseni doua personalitati de seama ale teatrului romanesc: Mariana Mihut si Ion Caramitru.