Lacul Tahoe, Sierra Nevada, SUA

Lacul Tahoe, Sierra Nevada, SUACu o vechime de peste 650 ani, lacul Tahoe este cel mai mare lac natural din Sierra Nevada - SUA.

Acesta este localizat pe intreaga suprafata a granitei dintre statul California si Nevada.

Avand o suprafata totala de 496 km patrati, lacul Tahoe este cel mai mare lac glaciar din America de Nord.



Foto: wikipedia.org

Vancouver, Canada

Vancouver, CanadaSituat in sud-vestul extrem al Canadei, foarte aproape de grantia cu SUA, Vancouver este cel mai mare oras canadian la vest de Toronto, acesta avand o populatie urbana de peste 600.000 locuitori.

Vancouver este centrul regiunii metropolitane omonime, cu o populatie totala de peste 2,3 milioane locuitori.





Foto: wikipedia.org

New York, SUA

New York, SUAOrasul New York este cel mai populat oraș din Statele Unite, zona sa metropolitana fiind una dintre cele mai mari zone urbane din lume.

New York este impartit in cinci zone: The Bronx, Brooklyn, Manhattan, Queens și insula Staten Island. Cu peste 19 milioane de rezidenti pe o arie de 830km patrati, New York este metropola cu cea mai mare densitate de locuitori din Statele Unite.



Foto: wikimedia.org


Plaja Ko Olina, Oahu, Hawaii

Plaja Ko Olina, Oahu, HawaiiCu o lungime de circa 2,6 km patrati, plaja Ko Olina din Oahu, Hawaii este una din cele mai exclusiviste locatii pentru vacante.

Cunoscuta publicului larg a devenit in 2003 cand senatorul Coleen Hanabusa a introdus o taxa controversata pentru a acoperi cei peste 75 milioane dolari pentru dezvoltarea unui acvariu in statiune.




Foto: tropicalsnorkeling.com



Edinburgh, Scotia

Edinburgh, ScotiaCu peste 450.000 locuitori, Edinburgh este capitala Scotiei inca din 1437. In oras se afla sediul Parlamentului scotian, care a fost restabilit in 1999. Edinburgh este celebru pentru festivalul sau, care grupeaza mai multe festivaluri mai mici.

Orasul Edinburgh a fost inscris in anul 1995 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.



Foto: wikipedia.org

Canalul Panama

Canalul PanamaCanalul Panama este un canal important care traverseaza istmul Panama in America Centrala, legand oceanele Atlantic si Pacific.

Constructia canalului a reprezentat unul dintre cele mai mari proiecte de inginerie intreprinse vreodata. A avut un impact enorm asupra navigatiei, deoarece navele nu mai trebuie sa treaca pe drumul periculos prin Trecerea Drake si Capul Horn in punctul cel mai sudic al Americii de Sud.

O nava care pleaca de la New York catre San Francisco prin canal traversează 9 500 km, mult sub distanta de 22 500 km pe care o presupunea ruta ocolitoare pe la Capul Horn.



Foto: wikipedia.org

Lacul Crater, Oregon, SUA

Lacul Crater, Oregon, SUALacul este situat in lantul Muntilor Cascadelor, care face parte din sistemul muntos al Stancosilor, statul Oregon (SUA) si se afla la o altitudine de 1879 m. Acesta se intinde pe aproximativ 10 km.

Lacul, din nord-vestul Statelor Unite, i-a Impresionat pe primii exploratori ajunsi aici în anul 1853, care l-au numit "Adancul Lac Albastru".



Foto: wikipedia.org

Moscova, Rusia

Moscova, RusiaMoscova este capitala Rusiei, un oras cu 11,5 milioane locuitori si cu o suprafata de 878,7 km patrati. Este orasul cu cea mai numeroasa populatie din Rusia.

Este, totodata, orasul cu cel mai mare numar de locuitori din Europa si al saselea din lume.

Conform listei celor mai bogati oameni din lume, intocmita de revista Forbes, Moscova avea 79 de miliardari in 2011, detronand astfel New York-ul si devenind orasul cu cel mai mare numar de miliardari.



Foto: wikipedia.org

Antarctica

AntarcticaAntarctica este regiunea polara din sudul Pamantului care cuprinde continentul Antarctida si portiunile sudice din oceanele limitrofe. Avand 14 milioane de km patrati, este al cincilea continent ca suprafata, dupa Asia, Africa, America de Nord si America de Sud. Aproximativ 98 % din suprafata Antarcticii este acoperita de o patura de gheata

Antarctica este cel mai rece, uscat si vanturos continent si are cea mai mare altitudine medie dintre toate continentele.

Pe continent nu exista nicio rezidenta umana permanenta, dar intre 1.000 si 5.000 de oameni locuiesc pe parcursul anului la statii de cercetare repartizate pe intreg continentul.



Foto: wikipedia.org

Las Vegas, Nevada, SUA

Las Vegas, Nevada, SUALas Vegas este cel mai mare oras din statul Nevada al Statelor Unite ale Americii si capitala comitatului Clark.

Este cunoscut ca una dintre cele mai populare destinatii turistice din lume.



Foto: wikipedia.org