Scara spre Rai din Hawaii

Scara spre Rai din Hawaii

Scarile Haiku din Oahu, Hawaii - cunoscute si ca "Scara spre Rai" - reprezinta o atractie turistica sub forma unor scari dispuse pe o stanca abrupta. Teoretic nu este disponibila publicului, insa turistii o viziteaza atrasi de peisajul pe care il pot admira din varful stancii.

Raul fermecat din Filipine

Raul fermecat din Filipine

Raul sarat Hinatuan se afla pe insula Mindanao din Filipine si este cunoscut sub numele de "Raul Fermecat", intrucat apare de nicaieri si este ideal pentru cei pasionati de scufundari.

Padurea cocosata din Polonia

Padurea cocosata din Polonia

In partea de vest a Poloniei se afla o padure in care copacii prezinta la baza o curba de 90 de grade. Motivul care sta la baza acestei cresteri neobisnuite a celor 400 de pini este si acum necunoscut.

Cel mai mare recif de corali de adancime

Cel mai mare recif de corali de adancime

Intr-un arhipelag de pe coasta Norvegiei exista cel mai mare recif de corali de adancime din lume. Este localizat in insulele Lofoten si este locul unde poti intalni vidre, elani sau pufini.

Dealul magnetic

Dealul magnetic

Turistii pot testa legile gravitatii pe Dealul Magnetic din provincia canadiana New Brunswick. Localnicii spun ca atunci cand opresti masina pe acest deal si o scoti din viteza va incepe sa urce singura. Este de fapt o iluzie optica, insa reprezinta o destinatie interesanta pentru turisti.

Sursa foto: Tourismnewbrunswick.ca

Templul de marmura din Ranakpur

Templul de marmura din Ranakpur

Templul de marmura Jain din Ranakpur, India, este unul dintre cele mai spectaculare destinatii de acest tip din lume. Este format din peste 1.440 de stalpi de marmura, fiecare fiind unicat.

Usa spre iad din Turkmenistan

Usa spre iad din Turkmenistan

In Derweze, Turkmenistan, exista un crater vulcanic activ inca din 1971, creat accidental de catre geologii rusi cand sapau pentru a gasi gaze naturale. Acestia s-au asteptat ca focul sa arda pentru cateva zile, insa craterul este activ si in prezent.

Cea mai infricosatoare atractie turistica din Italia

Cea mai infricosatoare atractie turistica din Italia

Cripta Capuchin este situata sub o biserica romana veche de 400 de ani si contine 3.700 de schelete ale caror oase sunt fixate in pereti sub forme complicate.

Un atol plin de perle negre

Un atol plin de perle negre

Turistii pasionati de scuba diving pot alege Rangiroa, un atol sub forma de cerc din Polinezia Franceza. Acesta este renumit pentru stridiile care produc perle negre, dar si pentru delfini, broaste testoase verzi si rechinii ciocan.

Salina Turda

Salina Turda

Zacamantul de sare se intinde pe o suprafata de aproximativ 45 de kilometri patrati, in municipiul Turda. Grosimea medie a sarii este in jurul valorii de 250 de metri, iar in prezent salina constituie un adevarat muzeu de istorie a mineritului in sare.

Numarul tot mai mare de turisti, sositi din cele mai indepartate arii geografice pentru a vizita salina este o confirmare a valorii turistice si istorice a ei