Mormantul Fecioarei Guadalupe, Mexico City, Mexico

Mormantul Fecioarei Guadalupe, Mexico City, MexicoSe zice ca Fecioara Maria s-a aratat unui taran sarac numit Juan Diego, pe un deal in Tepeyac (nord-vestul orasului Mexico City) in anul 1531.

De asemenea, credinciosii sustin ca pelerina cu care era imbracat a ramas in mod miraculos imprimata cu chipul Fecioarei. Pelerina se afla si in ziua de azi in altarul bazilicii construite in acel loc, dupa experienta traita de Juan.

In ciuda controverselor cu privire la aceasta intamplare, Juan Diego a fost sanctificat de catre Papa Ioan Paul al II-lea in anul 2002, iar basilica este vizitata de douazeci milioane de credinciosi in fiecare an.

Vatican, Roma, Italia

Vatican, Roma, ItaliaMicul oras Vatican reprezinta resedinta oficiala a Papei, Palatul Apostolic, dar si atractii turistice precum Capela Sixtina, numeroase muzee si Bazilica Sf. Petru, considerata de catre UNESCO ca fiind cea mai mare constructie religioasa din lume.

Mai mult decat atat, aceasta este vizitata uneori chiar de 20.000 de persoane pe zi, iar Vaticanul atrage in fiecare an un numar de optsprezece milioane turisti.

Mormantul lui Imam Reza, Mashad, Iran

Mormantul lui Imam Reza, Mashad, IranNumele orasului sfant al Iranului se traduce prin “locul sacrificiilor”, un nume dat de Reza, un descendent a lui Mohammed.

Mormantul lui Imam Reza este cel mai vizitat monument din Iran, iar numarul pelerinilor care ajung sa-l vada variaza intre 12 si 18 milioane de persoane in fiecare an.

Catedrala Notre Dame, Paris, Franta

Catedrala Notre Dame, Paris, FrantaAceasta catedrala emblematica pentru Paris a fost dedicata Fecioarei Maria in secolul al XII-lea de catre episcopul orasului.

Monumementul gotic a fost de-a lungul anilor martor al unor evenimente istorice: luptatorii Cruciadelor se rugau aici inainte de a porni in luptele lor sfinte, a fost jefuita in timpul Revolutiei Franceze si Napoleon insusi a fost incoronat aici.

Astazi, Notre Dame este o catedrala catolica in care inca se tin slujbe, dar si destinatia a peste 13 milioane de turisti anual.

Bazilica Sacr Coeur, Montmartre, Paris, France

Construita pentru a ridica moralul poporului francez dupa infrangerea din 1870 in razboiul franco-prusac, constructia Sacré Coeur s-a finalizat abia in anul 1914 si se mandreste cu unul dintre cele mai mari mozaicuri din lume, care il reprezinta pe Iisus pe Cruce.

Bazilica romano-catolica se gaseste pe Montmartre, cel mai inalt punct natural al Parisului, loc de pelerinaj pentru credinciosi de-a lungul timpului. Mai mult de zece milioane de turisti viziteaza acest monument in fiecare an.