Polul bogatiei in cel mai sarac loc din Europa

Polul bogatiei in cel mai sarac loc din EuropaZona Probota-Trifesti, la granita Iasiului cu Botosaniul, este in statistici cel mai sarac punct din toata Uniunea Europeana. Dar chiar aici, trei anonimi ilustri au obtinut in 10 ani profituri de milioane de euro din munca pamantului. Este cea mai buna lectie pentru milioane de romani care cauta o solutie pentru a o lua de la capat, titreaza Evenimentul Zilei.

Despre Probota puteti invata de pe Wikipedia ca este in epicentrul celei mai sarace regiuni din Uniunea Europeana: Regiunea Nord-Est, Romania. Iar Valea Prutului, la granita Iasiului cu Botosaniul, e, statistic, cea mai saraca zona a celei mai sa­race regiuni, e cel mai negru punct de pe fundul ceaunului.

De ce deszapezim mai scump decat finlandezii

De ce deszapezim mai scump decat finlandeziiDeszapezirea unui kilometru de drum national in Romania este mult mai scumpa decat in alte tari. Daca la noi pretul pe kilometru de drum este de aproape 6.000 euro, in Finlanda este de circa 4 ori mai mic. Vezi cum explica CNADNR aceasta diferenta, noteaza Dailybusiness.

Conform Companiei de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), bugetul pentru intretinerea drumurilor nationale in aceasta iarna este de 401,7 milioane lei (93 milioane euro), in crestere fata de iarna trecuta, cand a fost de 333,47 milioane lei (77 milioane euro).

Atac anglo-american pe frontul asigurarilor de viata

Atac anglo-american pe frontul asigurarilor de viataMetlife a cumparat Aviva, dar nu se opreste aici. Vrea sa faca din Alico liderul pietei asigurarilor de viata, analizeaza orice oportunitate de achizitie si, intre timp, angajeaza, scrie Capital.

Achizitionarea Aviva de catre grupul american Metlife are toate sansele sa fie tranzactia anului pe piata asigurarilor din Romania.

Compania nou-formata se va numi Alico (brandul sub care Metlife este deja prezent in tara noastra) si isi propune sa devina liderul pietei din toate punctele de vedere.

De ce nu ne mai da Banca Mondiala 6,67 milioane de euro

De ce nu ne mai da Banca Mondiala 6,67 milioane de euroO suma de peste 6,675 milioane de dolari dintr-un imprumut acordat Romaniei de catre Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare - divizia de investitii a Bancii Mondiale - a fost anulata, deoarece partea romana nu poate utiliza aceste sume pana la data prevazuta, potrivit informatiilor publicate pe site-ul Ministerului Finantelor Publice, precizeaza Money.ro .

Suma face parte dintr-un imprumut in valoare totala de 150 milioane de dolari, acordat de BIRD pentru proiectul de diminuare a riscurilor in cazul producerii calamitatilor naturale si pregatirea pentru situatii de urgenta

Dominique Strauss-Kahn a fost arestat din nou

Dominique Strauss-Kahn a fost arestat din nouFostul director al Fondului Monetar International, Dominique Strauss-Kahn, a fost plasat in arest preventiv marti, la Lille, in dosarul de proxenetism supranumit Carlton, noteaza Adevarul.

Strauss Kahn fusese convocat de anchetatori marti dimineata, iar informatia ca ar putea fi arestat s-a vehiculat inca de sambata . Fostul sef al FMI a fost audiat intr-o fosta cazarma a jandarmeriei din Lille.