Atentie la costurile ascunse de dobanzile incredibile

Atentie la costurile ascunse de dobanzile incredibileCostul serviciilor bancare a crescut recent cu pana la 60%. Bancherii incearca astfel sa isi redreseze profiturile, abandonand obiectivul cresterii cotei de piata. Comisioanele de administrare revin in forta si topesc aproape complet castigul care poate fi obtinut dintr-un depozit bancar, scrie Capital.

Impreuna cu impozitul datorat statului, comisioanele depasesc la majoritatea bancilor jumatate din dobanda cu care sunt remunerate economiile, existand si institutii financiare la care clientul ajunge sa retraga la scadenta mai putini bani decat a depus.

Cum a luat un mosier fonduri ilegale de la UE

Cum a luat un mosier fonduri ilegale de la UESustinand ca nu are datorii la buget si practicand culturi agricole fictive, proprietarul Agrofam Fetesti, Stefan Poienaru, a luat subventii de milioane de euro, dar s-a ales si cu sapte dosare penale, scrie Adevarul.

Parchetul de pe langa Tribunalul Ialomita si Politia municipiului Fetesti cerceteaza din punct de vedere penal o spectaculoasa combinatie prin care cunoscutul miliardar Stefan Poienaru, proprietarul holdingului agricol Agrofam, a reusit sa obtina subventii ilegale, in cea mai mare parte din fonduri europene, de ordinul milioanelor de euro.

CEC Bank a lansat un credit destinat tinerilor intreprinzatori

CEC Bank a lansat un credit destinat tinerilor intreprinzatoriCEC Bank a lansat un credit destinat tinerilor care infiinteaza microintreprinderi, ca parte a unui program prin care acestia beneficiaza, din partea statului, de o finantare nerambursabila de pana la 10.000 de euro si garantii, noteaza Fin.ro.


In acest sens, CEC Bank a incheiat un partaneriat cu Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (AIPPIMM), care gestioneaza programul guvernamental destinat stimularii infiintari si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri, lansat anul trecut.

Jeffrey Franks vine in ultima sa misiune la Bucuresti

Jeffrey Franks vine in ultima sa misiune la BucurestiUltima delegatie a Fondului Monetar International (FMI) condusa de Jeffrey Franks va incepe oficial maine, scrie Fin.ro.

Cea de-a cincea misiune de evaluare a Fondului in cadrul actualului acord este programata sa se incheie pe data de 7 mai.

Raport despre reindustrializarea Romaniei

Raport despre reindustrializarea RomanieiDespre industria Romaniei s-a vorbit mult, mai ales in perioada comunista. Era mandria regimului, pentru ea se facusera cele mai mari sacrificii. De fapt, populatia a platit factura industrializarii, noteaza Finantistii.

A meritat insa? Erau performante "fabricile si uzinele patriei"? Dupa 1990 am distrus de-a valma facilitati de productie, ne-am vandut resursele fara sa ne gandim la viitor? Mai are tara noastra vreo sansa sa devina un stat industrializat, pe langa cel democratic?