Destinatia preferata

Destinatia preferataRio de Janeiro, Brazilia.

Trei motive pentru care ar trebui sa mergem

Oameni prietenosi, plaje frumoase si mancare excelenta.

Cea mai buna perioada in care putem vizita Rio de Janeiro

Cea mai buna perioada in care putem vizita Rio de JaneiroEste o destinatie de vacanta pentru tot anul. Sezonul de varf se desfasoara din saptamana de dinaintea Craciunului, pana la Carnaval. Vara dureza din decembrie pana in martie. Dar daca vreti sa profitati de cele mai bune oferte si sa aveti parte si de vreme buna, ganditi-va sa vizitati Brazilia in septembrie sau in octombrie. Clima de primavara este caracterizata de zile calde. O alta perioada buna pentru vizite este dupa Carnaval (de la inceputul pana la jumatatea lui martie, in functie de date), pana in mai, cand inca ati putea profita de preturile de extrasezon, dar si de vremea buna.

Top 3 must see sau must do in Rio de Janeiro

Rio de Janeiro are cate putin din toate. Are munti si paduri luxuriante, plaje frumoase si o viata de oras grozava. In Rio nu ar trebui sa scapati muntele Sugarloaf si Statuia lui Iisus Mantuitorul, faimoasa plaja Ipanema si gradina botanica in care sunt plante tropicale cum nu ati mai vazut. Iar daca ajungeti in Rio de Janeiro, e musai sa ajungeti la un meci de fotbal, chiar daca nu sunteti fani. Este o experienta autentica.


Sursa foto: Wikipedia

Cel mai bun mod de a servi masa in Rio de Janeiro

Cel mai bun mod de a servi masa in Rio de JaneiroIn Brazilia exista un concept de restaurant numit churrascaria. Se adreseaza cu adevarat iubitorilor de carne. Pe masa, primesti o moneda cu o fata rosie si una verde. Daca arati fata verde, ii transmiti chelnerului ca ai vrea sa mai primesti mancare. Vor veni imediat la tine si-ti vor oferi cateva bucati delicioase dintr-o frigaruie uriasa. Fiecare chelner aduce, de obicei, carne dintr-o parte diferita a animalului. Cand incepi sa mananci, intorci moneda pe partea rosie pentru a nu mai fi deranjat de chelneri. Odata ce esti gata pentru mai multa carne, o intorci iar pe partea verde pana cand nu mai poti manca. Unul dintre cele mai renumite restaurante de tipul acesta se numeste Porcao Rio's. Mancare este, bineinteles, delicioasa, si, in plus, te poti bucura de o panorama superba a golfului din Rio in timp ce mananci.

Felul de mancare traditional care v-a placut cel mai mult

Bucataria variaza regional, dar mancarea nationala e feijoada, o tocana facuta cu boabe negre si diverse bucati de porc sau vita, de obicei servita cu orez si varza furajera sau cu manioc prajit sau banana. Merita incercata, dar e o mancare destul de grea. Personal, prefer mancarurile cu carne. Carnea braziliana e foarte diferita de ce gasesti in Europa, e foarte frageda si gustoasa.

Sursa foto: Wikipedia

Cea mai placuta amintire din Rio de Janeiro

Cea mai placuta amintire din Rio de JaneiroNu voi uita niciodata sentimentul incercat pe colina unde se afla Statuia Mantuitorului Iisus. De acolo am vazut cea mai uluitoare panorama din viata mea, care mi-a taiat respiratia: cerul, apa, cladirile, plajele, luminile...

V-ati muta acolo?

In cazul in care voi avea posibilitatea sa derulez activitati interesante acolo, cu siguranta m-as duce. Dar inainte de toate trebuie sa exersez mai mult limba portugheza.

Sursa foto: Wikipedia

Cum caracterizati localnicii, in comparatie cu alte tari?

Cum caracterizati localnicii, in comparatie cu alte tari?Oamenii de acolo zambesc tot timpul si sunt foarte petrecareti.

Recomandari de suveniruri

O fotografie de 360 de grade cu golful Rio. O astfel de panorama am adus de acolo si o pastrez in biroul meu. O privesc de fiecare data cand vreau sa „evadez” putin din rutina cotidiana.

Cea mai importanta recomandare pentru Rio de Janeiro pe care nu o gasim intr-un ghid turistic

Seara, v-as recomanda sa va plimbati pur si simplu pe strazile din centrul orasului si sa savurati o bautura intr-unul din barurile in care trupe mici canta bossa nova. De asemenea, conducand cativa kilometri de-a lungul coastei, poti gasi plaje aproape goale, cu apa turcoaz; relaxarea este garantata.

Sursa foto: visitriodejaneirobrasil.com