7. Morgan Motor

7. Morgan Motor

Compania britanica Morgan Motor, faimoasa in jurul lumii pentru masinile sportive pe care le creeaza, a deschis un muzeu prin care invita la o interesanta incursiune in trecutul si viitorul automobilelor. Vizitatorii muzeului se vor familiariza cu dezvoltarile tehnologice din industria automobilelor si vor putea admira cateva exemplare ale companiei, unde masinile se asambleaza manual. In plus, acestia vor putea viziona si un film despre istoricul companiei.

Unde poate fi vizitat: Malvern, oras din comitatul Worcestershire, regiunea West Midlands, Anglia.

Sursa foto: Shutterstock.com.

6. Harley Davidson

6. Harley Davidson

Muzeul Harley Davidson imbina cultura si design-ul American intr-un mod cu totul original. Vizitatorii isi pot delecta privirile cu peste 450 de motociclete si artefacte, incluzand primul model Harley Davidson, Serial Number One. In interiorul muzeului, cei care sunt indragostiti de Harley Davidson vor gasi un magazine de unde pot cumpara jachete de piele sau postere unice. In plus, arhitectura unica a cladirii si campusul din fata acesteia se adauga pe lista atractiilor.

Unde poate fi vizitat: Milwaukee, oras din statul Wisconsin, Statele Unite.

Sursa foto: Shutterstock.com.

5. Estey Organ

5. Estey Organ

Compania care si-a pus semnatura pe instrumente muzicale de inalta calitate, Estey Organ, a deschis un muzeu in statul Vermont, care va putea vizitat pana in luna octombrie a anului 2014, in fiecare sambata si duminica. Muzeul gazduieste munca de un secol a companiei, exponatele fiind marturii ale stilului inconfundabil Estey Organ. Deschiderea muzeului coincide cu aniversarea a 200 de ani de la nasterea lui Jacob Estey, cel care a fondat compania in 1852.

Unde poate fi vizitat: Brattleboro, oras din statul Vermont, Statele Unite.

Sursa foto: Shutterstock.com.

4. Samsung

4. Samsung

Muzeul de arta Leeum al companiei sud-coreean Samsung, inaugurat in 2004, cuprinde doua parti si gazduieste exponate de arta coreene dar si contemporane. Designul primei parti a fost realizat de arhitectul elvetian Mario Botta, iar de cea de-a doua s-a ocupat francezul Jean Nouvel. Muzeul este cunoscut ca fiind locul in care arta coreeana si cea internationala coexista, fiind un centru artistic si cultural realizat dupa gusturile directorului Samsung, Lee Kun-hee, care a fost pasionat de arta.

Unde poate fi vizitat: Yongsan-gu, district din Seul, Coreea de Sud.

Sursa foto: Shutterstock.com.

3. Intel

3. Intel

Muzeul Intel din Santa Clara este o expozitie care duce vizitatorii in lumea high-tech din Silicon Valley. Acesta acopera un spatiu de 10,000 de metri patrati in care distractia se imbina cu invatarea interactiva, dedicat atat copiilor cat si adultilor. Paionatii de tehnologie vor putea invata lucruri interesante despre istoria microprocesoarelor Intel, design-ul chipurilor din silicon si despre fabricarea acestora.

Unde poate fi vizitat: Santa Clara, oras din California, Statele Unite.

Sursa foto: Shutterstock.com.

2. Apple

2. Apple

Muzeul Apple este cea mai mare colectie privata de artefacte fizice ale Apple care au valoare istorica. Muzeul companiei lui Steve Jobs cuprinde peste 1.200 de exponate care poarta marca Apple si nu numai. Piese de software si hardware, dar si manuale de utilizare ale produselor, ghiduri de promovare si documente interne rare. Colectia este in plina expansiune, asa incat vizitatorii sa poata vedea modele vechi de 35 de ani alaturi de cele mai recente.

Unde poate fi vizitat: Boston, oras din Massachusetts, Statele Unite.

Sursa foto: Shutterstock.com.

1. IKEA

1. IKEA

Compania suedeza IKEA inca nu are un muzeu, insa deschiderea acestuia e aproape: inaugurarea va avea loc in toamna anului 2015. Fanii companiei care a schimbat conceptul de design de mobilier vor putea admira exponatele din “Orasul IKEA”, cum se va numi muzeul, in timp ce fac o scurta incursiune in istoria acesteia. Muzeul va ocupa un spatiu de 7,000 de metri patrati si va cuprinde un magazin si un loc in care vizitatorii sa poata manca.

Unde poate fi vizitat: Almhlt, oras din Suedia.

Sursa foto: Shutterstock.com.

Sursa foto: Muzeu de arta/Shutterstock.com