Liar's Poker

Liar's PokerUn broker tanar si lipsit de experienta se confrunta cu realitatea bruta si scandaloasa a activitati de investment banking.

Liar's Poker
este o carte de non-fictiune, semi-autobiografica a lui Michael Lewis. Aceasta descrie experienta autorului in calitate de broker de obligatiuni pe Wall Street in perioada anilor '80.

Link Wikipedia

Link sursa foto: Amazon


Den of Thieves

Den of ThievesJucatori de top de pe Wall Street comploteaza in spatele usilor inchise, urmariti de detectivi indrazneti.

Den of Thieves este o carte de non-fictiune din 1992, scrisa de James B. Stewart, castigator al unui premiu Pulitzer. Cartea relateaza scandalurile de insider trading in care au fost implicati mai multi finantisti de pe Wall-Street in perioada anilor '80.

Link Wikipedia

Link sursa foto: Amazon

Rogue Trader

Rogue TraderUn renegat bancher de investitii isi conduce firma spre colaps financiar, sfarsind in a marturisi tot la inchisoare.

Rogue Trader: How I Brought Down Barings Bank and Shook the Financial World este o carte autobiografica scrisa de Nick Leeson, care a petrecut patru ani in inchisoare pentru frauda dupa ce a falimentat banca londoneza Barings in 1995 prin ascunderea a 1,4 miliarde de dolari in datorii acumulate ca trader pe derivate in Singapore.

Link Wikipedia

Link sursa foto Amazon

More Money Than God

More Money Than GodIntreprinzatori financiari nonconformisti creeaza o noua industrie din care castiga miliarde.

More Money Than God: Hedge Funds and the Making of a New Elite
este o carte financiara scrisa de Sebastian Mallaby. Cartea prezinta o istorie a industriei fondurilor de hedging din Statele Unite ale Americi, din prima oamenilor implicati, a institutiilor, instrumentelor de investitii etc..

Link Wikipedia

Link sursa foto: Amazon

Too Big to Fail

Too Big to FailWall Street si Casa Alba se lupta in spatele usilor inchise sa previna un colaps economic mondial.

Too Big to Fail: The Inside Story of How Wall Street and Washington Fought to Save the Financial System - and Themselves este o carte de non-fictiune din 2009 scrise de Andrew Ross Sorkin. Cartea prezinta o cronica a evenimentelor din perioada crizei anului 2008 si colapsul bancii Lehman din perspectiva directorilor de pe Wall Street si a supraveghetorilor americani.

Link Wikipedia

Link sursa foto: Amazon

When Genius Failed

When Genius FailedProfesori de la Harvard si elita bancherilor de investitii acumuleaza riscant 100 de miliarde de dolari, amenintand intregul sistem financiar.

When Genius Failed: The Rise and Fall of Long-Term Capital Management este o carte de fictiune srisa de Roger Lowenstein. Cartea spune povestea fondului american de hedging Long-Term Capital Management (LTCM), care controla mai mult de 100 miliarde de dolari inainte de a se prabusi.

Link Wikipedia

Link sursa foto Amazon

Barbarians At The Gate

Barbarians At The GateUn razboi al ofertelor care a condus la cea mai mare preluare ostila din secolul 20.

Barbarians at the Gate: The Fall of RJR Nabisco este o carte scrisa de jurnalistii de investigatii Bryan Burrough and John Helyar despre preluarea (leveraged buyout - achizitie de companii folosind capital imprumutat si garantat uneori chiar cu activele companiei cumparate) firmei RJR Nabisco.

Link Wikipedia

Link sursa foto Amazon

The House Of Morgan

The House Of MorganPatru generatii de titani financiari pun fundatia Wall Street-ului pe care-l stim astazi.

The House of Morgan: An American Banking Dynasty and the Rise of Modern Finance este o carte de non-fictiune, scrisa de Ron Chernow. Cartea isi propune sa prezinte istoria a patru generatii care au construit imperiul financiar J.P. Morgan, pe ambele maluri ale atlanticului, de la inceputul obscur din Londra victoriana pana la crash-ul din 1987.

Link Wikipedia

Link sursa foto: Amazon

The Bonfire Of The Vanities

The Bonfire Of The VanitiesUn expert al tranzactiilor cu obligatiuni vede cum viata sa se naruie dupa ce accidenteaza un copil de culoare, in timp ce conducea prin Bronx.

The Bonfire of the Vanities este o fictiune scrise de Tom Wolfe in 1987 si este o drama despre ambitie, rasism, clasa sociala, politica si lacomie in New York-ul anilor 1980.

Link Wikipedia

Link sursa foto: Amazon

American Psycho

American PsychoUn bancher de investitii dezechilibrat psihic isi manifesta iesirile violente pe strazile orasului New York.

American Psycho
este un thriller psihologic si satiric scris de Bret Easton Ellis. Povestea este relatata la persoana intai de personajul principal, un ucigas in serie si om de afaceri in Manhattan, pe nume Patrick Bateman. Nuvela defineste Wall Street-ul anilor '90: alunecos si plin de succes la suprafatata, dar periculos pe interior.

Link Wikipedia

Link sursa foto: Amazon

The Big Short

The Big ShortEconomia se indreapta catre o catastrofa nestiuta, in timp ce o mana de oameni plaseaza pariuri complexe cu scopul de profita de aceasta situatie.

The Big Short: Inside the Doomsday Machine este o carte de non-fictiune scrisa de Michael Lewis despre evolutia "balonului" imobiliar si al creditelor de consum in perioada dupa anul 2000.

Link Wikipedia

Link sursa foto: Amazon