Calitatea predictiei in stiinta economica

Calitatea predictiei in stiinta economicaIn economie cel mai sensibil aspect il constituie realizarea de predictii, scrie profesorul universitar Cristian Paun, pe blogul sau.

“Economia este stiinta care studiaza comportamentul uman si cum acest comportament are INTOTDEAUNA doza sa de aleatoriu (datorita liberului arbitru cu care suntem inzestrati) este imposibil sa realizam vreodata o predictie care sa se si verifice ulterior in realitate cu certitudine absoluta”.

Impresii de la intalnirea cu Rosia Montana Gold Corporation

Impresii de la intalnirea cu Rosia Montana Gold CorporationBussinessday.ro publica informatii si impresii de la intalnirea cu Rosia Montana Gold Corporation.

Saptamana trecuta am participat la o intalnire cu reprezentatii Rosia Montana Gold Corporation, intalnire in cadrul careia Dragos Tanase, Director General RMGC ne-a prezentat proiectul si a raspuns la intrebarile venite din partea publicului. Gasiti pe blogul businessday.ro cateva dintre informatiile care mie mi s-au parut interesante, plus cateva explicatii legate motivele pentru care statul roman este practic obligat sa lucreze cu RMGC pentru a exploata zacamintele de la Rosia Montana.

Standarde noi de masurare in online

Standarde noi de masurare in onlineOrlando Nicoara publica pe blogul sau o insemnare cu titlul Standarde noi de masurare in online.

In publicitatea online, e vorba de proiectul 3MS = “Making Measurement Make Sense” care-si propune mai multe lucruri. Citeste mai multe aici.

YouTube ar fi o platforma buna pentru Ikea Romania

YouTube ar fi o platforma buna pentru Ikea RomaniaManafu.ro explica de ce YouTube ar fi o platforma buna pentru Ikea Romania.

"Am scris destul de putin pe blog despre YouTube si beneficiile platformelor de video sharing pentru companii si branduri. Imi propun sa remediez situatia si sa abordez subiectul mai mult pe viitor. YouTube ramane in continuare una din cele mai vizitate destinatii web pentru romani, ultimele cifre avute de mine (din ianuarie 2010) indicand peste 5 milioane de vizitatori pe luna".

Cine ridica restructurarea, de restructurare va pieri

Cine ridica restructurarea, de restructurare va pieriPractica stergerii datoriilor unei tari este veche in istorie. In secolul al IV-lea inainte de Cristos avea loc prima restructurare din istorie a datoriilor autoritatilor publice. Rau-platnicul: Grecia, scrie hymerion.ro.