Financiarul

FinanciarulCotidianul Financiarul titreaza: Romania, stat politienesc: Exista 101 institutii de control la nivel central. Plus cateva mii in teritoriu

"In Romania nimeni si nimic nu a sca pat de ochiul vigilent al legiuitorilor ca re au infiintat sute de agentii, au toritati, directii sau servicii ce au sco pul de a controla... saracia. De cele mai multe ori acestea se calca pe picioare fara ca macar angajatii sa inteleaga delimitarea atributiilor. Asa se face ca de cand se naste si pana moare, de acasa pana la serviciu, de la studii pana la propria firma romanul nu scapa de institutiile de control"

Gandul

GandulOdiseea remanierii Guvernului Boc 4 s-a dovedit a fi un proces sinuos, marcat de ezitarile actualului prim-ministru si de deciziile contradictorii pe care acesta le-a luat, pe parcursul a doua zile. Miercuri seara acesta anunta ca are doua variante, remanierea sau depunerea mandatului, dar ca parlamentarii PD-L nu sunt de acord cu cea de-a doua. Ieri dimineata, premierul a mers la resedinta lui Traian Basescu din cartierul Primaverii pentru a-i expuneoptiunile, scrie Gandul.

Citeste un reportaj despre Secretele remanierii – Basescu se simte “sfidat”, Boc anunta lista ministrilor care pleaca

Adevarul

AdevarulPe prima pagina, cotidianul Adevarul a publicat articolul Boc a remaniat ministrii „slabi“. Greii PDL, pe picior de plecare

Premierul ii anuntase pe Sebastian Vladescu, Mihail Dumitru si Mihai Seitan ca trebuie sa plece acasa, inainte de sedinta Colegiului Director. Greii PDL Adriean Videanu si Radu Berceanu au constituit „surpriza", in conditiile in care, desi nu se aflau pe lista lui Boc, au facut singuri pasul inapoi din guvern.Si ministrul Comunicatiilor, Gabriel Sandu, a cerut sa parasesca Executivul.

In spatele usilor inchise, ministrul Radu Berceanu a sustinut un discurs prin care isi lua „adio" de la Guvern, multumindu-le colegilor si facand apel la unitatea partidului.


Romania Libera

Romania LiberaCe i-a spus Basescu lui Boc pentru a forta remanierea, titreaza Romania Libera.

Tensiunile interne acumulate in ultima vreme in PDL au rabufnit ieri intr un conflict deschis. Daca initial Emil Boc era decis sa schimbe
doar doi-trei ministri fara sustinere puternica in partid, in final el s-a vazut nevoit sa accepte o remaniere mai ampla. Demiterea unor ministri nepopulari si aplanarea temporara a conflictului intern nu garanteaza insa ca noul Guvern Boc va supravietui unei viitoare motiuni de cenzura a opozitiei.



Evenimentul Zilei

Evenimentul ZileiBerceanu si Videanu, pretul armistitiului dintre Basescu si Boc, titreaza coditianul Evenimentul Zilei.

Mutare strategica ieri, in Colegiul Director, in frontul deschis de Emil Boc in PDL. Cu tabara "reformista" condusa de Elena Udrea in blockstarturi, premierul a cerut el primul reluarea discutiei despre depunerea mandatului sau remanierea guvernului in conditiile sale.