Revista presei de business: Cele mai importante subiecte ale zilei

Aflati care sunt cele mai importante subiecte din presa de business de astazi.

De cateva zile, toata Romania dezbate alegerile din PD-L si criza economica, dar in subteranele puterii o miza uriasa se joaca in aceasta perioada, iar despre personajele-cheie nu vorbeste nimeni, scrie Ziarul Financiar intr-un articol despre Crinuta Dumitrean, presedinta Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatii (ANRP) si activitatea acestei autoritati a statului roman.

Multe companii au avut, in primele trei luni ale acestui an, un profit mult mai mare decat se estima. In cazul producatorilor germani de mașini premium, profitul pentru fiecare mașina vanduta a fost de ordinul miilor de euro. Citeste in capital.ro cat castiga constructorii auto europeni pentru fiecare masina.

Inainte de criza, dezvoltatorii si investitorii au avut curaj sa cumpere terenuri si erau bucurosi sa anunte mii si mii de locuinte, de la o zi la alta. Money.ro a identifiat 20 de dezvoltatori care au anuntat proiecte mamut si investitii majore cumulate de peste 11 miliarde euro, in 83.000 de locuinte, construite doar pe machete.

Teodor Ancuta a fost revocat, ieri, din functia de presedinte al Bursei de la Sibiu, de vechiul Consiliu de Administratie al societatii, in conditiile in care administratorii alesi la finele lunii trecute mai au de asteptat ceva vreme pana sa preia conducerea Sibex. Ziarul Bursa scrie despre blocarea presedintiei lui Sima.

Cine sunt cei care care iau deciziile politice, economice, decizii care, pana la urma, ne influenteaza viitorul? Sunt la fel ca noi, cu bune si rele? In ce masura deciziile lor sunt influentate de ambitii, de dorinte si frustrari? O radiografie a elitei politico-economice mondiale, realizata de DailyBusiness.ro, arata ca cei care ne conduc nu duc lipsa de probleme, iar sexul reprezinta una dintre ele.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri