Revista presei de business - Asigurarile RCA au mers mai prost in T1

Asigurarile RCA au mers mai prost in primul trimestru al acestui an, asiguratorii mari resimtind inca efectele crizei. Majoritatea continua sa piarda cota de piata in favoarea jucatorilor de talie mica sau a companiilor care au promovat mai agresiv produsele de asigurare pentru care exista o cerere mai pronuntata. Ziarul Financiar a realizat un top al companiilor de asigurari dupa primul trimestru.

In maximum trei ani, legislatia europeana privind cladirile verzi va fi foarte dura, ajungand pana la obligarea tuturor institutiilor publice si bancilor comerciale sa ocupe imobile certificate drept cladiri verzi, spune Nicoleta Radu, Agency Director GVA Asco Properties, membru al RICS (Royal Institution of Chartered Surveyors), intr-un articol al Financiarul.com cu titlul “Uniunea Europeana pregateste marea migrare institutionala in cladiri verzi”.

Principala cauza a scaderii numarului de carduri de credit la minimul ultimilor trei ani este creditul de refinantare, spun reprezentantii pietei bancare, intr-un articol DailyBusiness.ro. De ce? Pentru ca acesta este primul instrument de creditare care se inchide atunci cand se apeleaza la refinantare.

Italienii ne-au luat Lunca Dunarii, scrie Money.ro. In doar sase ani Riso Scotti a ajuns lider de piata intr un segment care pare sa fie reinventat, cel putin in Romania, de italieni: productia de orez. Si asta nu e tot, pentru ca investitia este abia la jumatate. „Proiectul Dunarea“, asa cum este numita in house inves¬titția companiei italiene Riso Scotti in Romania, a ingropat deja 40 de milioane de euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri