Aflati care sunt cele mai importante subiecte din presa de business de astazi.

Ziarul Financiar anunta exodul pilotilor. "Pentru 10.000 de euro/luna, romanii conduc avioane in SUA", scrie cotidianul de afaceri. "Meseria de pilot este foarte asemanatoare cu cea de medic in Romania", spune Adrian Marinescu, director general al Scolii Superioare de Aviatie Civila.

Din Money.ro aflam care sunt cele mai bine platite joburi in tari "exotice". Afla aici cu cat este platit un medic, un bucatar ori un contabil in Afganistan sau Vietnam.

"Autoritatile locale au ramas fara bani. Au imprumutat de la banci 63,5 mil. euro", potrivit Financiarul. Comparativ cu perioada similara din 2010, soldul avizat de Finante este de 10 ori mai mare.

Citim in Evenimentul Zilei despre dezghetarea angajarilor, cel putin in sectorul constructiilor, al industriei si al turismului. Ziarul scrie ca dupa iesirea din recesiune va veni un val de angajari.

"Gaura neagra Bechtel implineste 7 ani", scrie Adevarul, intr-un articol despre evolutia lucrarilor la cea mai scumpa autostrada din lume. Verdict: din cei 415 kilometri, doar 50 sunt in exploatare.

Tot despre autostrazi scrie si Gandul. "Uniunea nu obliga statele membre sa impuna taxe pe autostrazi", a precizat Comisia Europeana, in timp ce Ministerul Transporturilor sustine ca asa i s-a parut din corespondenta cu UE.

Revista Capital scrie despre mostenitorii averilor celor mai bogati 10 romani. "O parte dintre cei mai bogati romani refuza sa discute subiectul, in timp ce altii sunt extrem de secretosi privind mostenitorii averii".

Ziarul Bursa scrie despre greva si protestele din capitala elena. "Circa 20.000 de protestatari au demonstrat, ieri, in fara Parlamentului din Atena, fata de noile masuri de austeritate stabilite de guvernul elen, care au generat si declansarea unei greve generale de 24 de ore".


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
CEO-ul care a renuntat la telefon si a devenit un lider mai eficient
Setari Cookie-uri