Un convoi de sase masini blindate marca Mercedes, care ar putea sa transporte oficiali libieni de rang inalt si chiar pe liderul Muammar Gaddafi, a trecut vineri din Libia in Algeria, a afirmat agentia oficiala egipteana, citand o sursa militara libiana din randul rebelilor.

"Sase masini blindate Mercedes au intrat in aceasta dimineata de vineri in orasul Ghadames", a afirmat Mena, citand o sursa a Consiliului militar libian in aceasta localitate, situata la frontiera cu Algeria, informeaza 9AM.ro.

Masinile au fost escortate pana la intrarea lor in Algeria de o "brigada" (katiba) militara proguvernamentala, a continuat aceasta, adaugand ca rebelii nu au putut sa o urmareasca din cauza lipsei de munitie si echipamente.

Capitala libiana Tripoli era calma sambata dimineata, dupa o noapte dominata de explozii izolate si rafale de arme automate in diferite cartiere din oras. In urma luptelor intense din ultimele zile in unele cartiere, care au adus rebelii in avantaj, combatantii regimului par sa fi optat, de vineri, pentru o strategie de hartuire, lovind ici-colo in grupuri mici pentru a mentine tensiunea inainte de a se retrage.

Citeste mai multe detalii despre conflictul din Libia pe 9AM.ro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si