Aproape 1,3 tone plante de canabis au fost confiscate de procurorii DIICOT Neamţ dintr-o seră şi de pe un teren agricol aparţinând unui bărbat dintr-o localitate din apropierea municipiului Roman, relatează Agerpres.

Potrivit IPJ Neamţ, bărbatul în cauză ar fi înfiinţat şi întreţinut, în 2023, în scopul comercializării, două culturi de canabis, una într-o seră situată în spatele locuinţei, iar cea de-a doua pe un teren agricol situat în proximitatea proprietăţii, disimulat într-o cultură de porumb.

Celelalte două persoane bănuite, având cunoştinţă despre cultura de canabis situată pe terenul agricol, ar fi recoltat, în mod repetat, mai multe plante, pe care le-ar fi depozitat într-un imobil abandonat, în scopul de a le comercializa, fiind prinse în flagrant delict, duminică, de poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Neamţ şi jandarmi, în timp ce transportau o parte din plantele depozitate.

"Pentru a-şi asigura scăparea, unul dintre bănuiţi a fugit, reuşindu-se prinderea sa de către poliţişti şi jandarmi, după efectuarea somaţiei şi executarea mai multor focuri de armă în plan vertical", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, inspectorul Ramona Ciofu.

În urma percheziţiilor efectuate, au fost descoperite şi ridicate 246 plante de canabis, în greutate de 1.200 kilograme, de pe terenul agricol şi 59 kilograme canabis, provenite din cultura dezvoltată în seră.

Din imobilul abandonat, au fost ridicate aproximativ 18,5 kilograme canabis.

Luni, procurorii DIICOT Neamţ au dispus reţinerea celor 3 persoane pentru comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi deţinerea de droguri de risc, fără drept, în vederea consumului propriu.

Cele 3 persoane vor fi prezentate Tribunalului Neamţ cu propunere de arestare preventivă pentru 30 zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română şi de Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul DIICOT.

La activităţi au participat poliţişti din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Neamţ.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri