Prim-ministrul Marcel Ciolacu şi reprezentanţii fermierilor şi transportatorilor au semnat un acord prin care să se pună capăt "de îndată" acţiunilor de protest.

Documentul prevede înfiinţarea unui Comitet interministerial care să găsească cele mai bune soluţii pentru rezolvarea revendicărilor.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, premierul i-a invitat pe reprezentanţii fermierilor şi transportatorilor, care protestează la Afumaţi, la o nouă rundă de discuţii, la sediul Guvernului.

"Acordul semnat prevede ca luni, 5 februarie, prin decizia prim-ministrului Marcel Ciolacu, să se constituie un Comitet interministerial, la nivelul Cancelariei Prim-Ministrului, care să analizeze şi să găsească cele mai bune soluţii pentru revendicările protestatarilor. Comitetul va fi format din reprezentanţi ai ministerelor de resort şi ai fermierilor şi transportatorilor. Fiecare ministru va desemna câte un secretar de stat din subordinea sa, care să facă parte din comitet, şi să gestioneze problemele semnalate. Speţele concrete care privesc un singur domeniu vor fi gestionate la nivelul ministerului de resort, împreună cu partenerul social. Scopul Comitetului este soluţionarea revendicărilor agricultorilor şi transportatorilor şi redactarea unor propuneri de soluţii concrete pentru sectoarele economice în discuţie", se arată în comunicat.

În baza acestui acord, semnat din partea Guvernului de către şeful Executivului, Marcel Ciolacu, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, şeful Cancelariei prim-ministrului, Mihai Ghigiu, şi consilierul de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului Daniel Botănoiu, reprezentanţii protestatarilor vor încheia acţiunile de protest atât în Capitală, cât şi în teritoriu.

Decizia prim-ministrului Marcel Ciolacu privind înfiinţarea acestui Comitet interministerial va fi publicată luni, 5 februarie, în Monitorul Oficial, se mai spune în comunicat.

Sursa foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri