Profeco, reprezentantul din România al unei game de fertilizanți naturali, certificați pentru agricultura bio, a prezentat, în cadrul unui eveniment desfășurat la Craiova, felul în care trei dintre produsele sale îi avantajează pe fermieri în muncile agricole.

Astfel, este vorba despre îngrăsământul organic 100% natural Humeco, despre produsul avansat de fertilizare Sulfeco și despre fertilizantul organic certificat bio Lumbreco, fiecare dintre acestea având diverse moduri în care contribuie la îmbunătățirea calității solului, precum și la creșterea producției de culturi.

"Acum 7 ani, când am adus pentru prima oară produsele în țară, mulți spuneau că nu prea au ce să caute aceste produse în portofoliul distribuitorilor, să le folosească fermierii etc. Istoria a demonstrat însă că fermierii găsesc aceste produse foarte utile", a explicat Gabriel Stoian, CEO și fondator al companei.

De asemenea, acesta a povestit că începutul companiei a fost foarte dificil, inclusiv cei din instituțiile statului spunând că agricultura este despre chimie și că nu are legătură cu așa-numitele produse sănătoase.

"Ce vreți să aduceți dumneavoastră nu are loc pe această piață", i-ar fi spus autoritățile fondatorului Profeco, după cum afirmă acesta, dar ușor-ușor, adaugă Gabriel Stoian, oamenii au văzut despre ce este vorba.

Totodată, un alt reprezentant al companiei și gazdă a evenimentului dedicat fermierilor, a subliniat faptul că s-a ajuns într-o situație în care cei care activează în agricultură trebuie să facă tot ce depinde de ei pentru ca plantele să se dezvolte, dar și "pentru a se lupta cu aceste vremuri grele".

"Sunt anumite condiții în care planta, dacă îi dai 300 de kilograme de uree sau azotat, versus 250, dacă nu are condiții favorabile să și le ia din sol, nu va simți diferența. Dar dacă vii cu un biostimulator de valoarea diferenței celor 40-50 de kilograme de uree sau azotat, e foarte posibil să îi creezi condiții să se hrănească", a mai arătat acesta.

CEO-ul Profeco a concluzionat spunând faptul că dacă i se dă solului doar materie chimică, nu va exista spor de producție și se va ajunge într-o zonă de platou. Așadar, a explicat acesta, fără materie organică, respectivul pământ, solul, are de suferit.

Nu în ultimul rând, reprezentanții Profeco au scos în evidență faptul că produsele distribuite în România de companie sunt de proveniență bulgară, fiind rezultatul obținut după 15 ani de cercetări de o familie, o doamnă inginer chimist și soțul acesteia, care au încercat să facă o rețetă după un model american, practic un micro-compost din râme californiene.

Sursa foto: Alex Asu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri