"Pe piata din Romania avem zece marci de componente auto active, pe termen scurt nu avem in vedere sa mai aducem alte branduri. Incercam sa introducem marci din portofoliul grupului care nu erau existente in Europa sau pe piata locala. Alte branduri care nu sunt inca pe piata din romania sunt Fel-Pro si National, specifice vehiculelor din Statele Unite care ar putea sa apara in timp, insa e prematur sa vorbim despre ele", a declarat Corneliu Preda, manager Federal Mogul Romania.

Compania a lansat marca de placute de frana Wagner pe piata romaneasca. Federal-Mogul mai livreaza in Romania si marcile Champion, Moog, Ferodo, Beral, Payen, Goetze, Nural, AE, Glyco.

In Romania, Federal-Mogul lucreaza cu 9 distribuitori, furnizand piese pentru vechicule usoare si grele.

Citeste si:

Piesele auto distribuite in Europa provin din fabrici europene si se colecteaza in depozitul central din Belgia. Pentru placute de frana exista in Europa circa 10 fabrici.

Unele dintre cele mai populare produse ale companiei pe piata romaneasca sunt placutele si sabotii de frana Ferodo, piesele de suspensie si directie Moog, piesele de motor Goetze.

Anul trecut, Federal-Mogul a inregistrat o cifra de afaceri de 6 miliarde de euro la nivel mondial. Federal-Mogul a fost infiintata in Detroit in 1899. Compania are sediul central in Southfield, Michigan si are circa 39.000 de angajati in 36 de tari.