BASF si Philips vor sa schimbe acoperisurile automobilelor

BASF si Philips au colaborat pentru a integra tehnologia OLED (Organic Light Emitting Diode – Diode Organice Emitatoare de Lumina) in designul acoperisurilor automobilelor.

OLED-urile sunt transparente atunci cand sunt oprite, oferind vizibilitate in afara vehiculului si lasand sa patrunda lumina naturala, dar sunt si o sursa de lumina atunci cand sunt puse in functiune, potrivit Mediafax.

Structura transparenta a panelului OLED „sandwhich” poate fi combinata cu celule solare, de asemenea transparente, care folosesc energia stocata in timpul zilei.

„Aceasta combinatie permite soferului sa se bucure de senzatia de spatiu deschis, in vreme ce elementele utilizate genereaza electricitate in timpul zilei, iar pe timpul noptii invaluie interiorul masinii cu o lumina calda”, a declarat Dr. Felix Görth, seful diviziei Organic Light-Emitting Diodes and Organic Photovoltaics din cadrul BASF Future Business GmbH.

Tehnologia OLED ofera avantajul unei eficiente energetice ridicate, in plus fata de flexibilitatea creativa si de noile optiuni pentru designeri.

Sursele de lumina OLED au o grosime de numai 1,8 milimetri si pot fi transparente. Intreaga suprafata a unui OLED emite o lumina difuza, devenind o sursa de lumina calda care produce umbre mai putin dure in comparatie cu sursele de lumina puternica.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Setari Cookie-uri