CNADNR a transmis Romstrade instiintarile de reziliere pentru alte doua contracte, de modernizare a DN5 Bucuresti - Adunatii Copaceni si de constructie a variantei de ocolire Caracal, printre motivele invocate numarandu-se progresul redus al lucrarilor si nerespectarea termenelor asumate.

Contractul de modernizare a DN5, pe o distanta de 11,6 kilometri, a fost semnat in martie 2011, iar cel de-al doilea a fost incheiat la finele lunii ianuarie a anului trecut, scrie Mediafax.

"Decizia de transmitere a instiintarilor de reziliere a fost luata ca urmare a neindeplinirii obligatiilor contractuale de catre antreprenor, respectiv progresul fizic realizat redus fata de progresul fizic planificat, neindeplinirea notificarii de remediere referitoare la recuperarea intarzierilor si nerespectarea angajamentului ferm de recuperare a acestor intarzieri, nerespectarea termenelor asumate cu privire la indeplinirea punctelor de referinta din contract si imposibilitatea de a-si indeplini obligatiile contractuale si de a finaliza toate lucrarile pana la expirarea duratei de executie a lucrarilor", se arata intr-un comunicat al CNADNR.

Directorul general al CNADNR, Mircea Pop, a facut referire la aceste doua contracte la finele saptamanii trecute, si intrebat ce se va intampla cu ele a afirmat: "Veti vedea luni".

Compania de Drumuri a reziliat recent alte doua contracte incheiate cu asocieri din care facea parte Romstrade, pentru construirea primului tronson al autostrazii Nadlac-Arad si pentru reabilitarea unui tronson al DN6, Alexandria-Craiova.

Omul de afaceri Nelu Iordache, proprietarul Romstrade, a fost retinut sambata de DNA intr-un dosar in care este cercetat pentru deturnarea a 25 de milioane de lei din banii pentru construirea autostrazii Nadlac-Arad, delapidare, fals in inscrisuri si spalare de bani, si a fost arestat preventiv, duminica, de Tribunalul Bucuresti. Decizia instantei nu este definitiva, ea putand fi atacata la Curtea de Apel Bucuresti.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Vacante anulate din cauza reparatiilor de pe Autostrada Soarelui