Primul sens giratoriu suspendat din Romania, construit pe DN 1B in zona de nord a orasului Ploiesti la intersectia spre Paulesti, va fi deschis circulatiei rutiere sambata, 28 mai.

"Sambata, 28 mai 2016, orele 11.45, se va deschide circulatia rutiera pe pasajul suprateran aflat la intersectia DN1B cu DJ 102 (Ploiesti-Paulesti), investitie realizata pe teritoriul localitatii Blejoi. Dupa finalizarea operatiunilor de inlaturare a semafoarelor, plasarea parapetilor de tip New Jersey, finalizarea rigolelor si a accesului pietonal, precum si amenajarea terenului si desfiintarea variantelor de circulatie provizorie, traficul in zona se va desfasura respectand marcajele orizontale si semnele verticale de circulatie amplasate conform proiectului tehnic avizat", a declarat Consiliul Judetean Prahova.

Pasajul suprateran intersectie DN1 B cu DJ 102

La jumatatea lunii aprilie au fost facute testele de rezistenta si a fost inaugurat de oficialitati. Pasajul rutier suprateran are aproximativ un km, o raza exterioara de 51 de metri si o latime de 11 metri. Inaltimea este de 7 metri.

Proiectul de infrastructura este finantat din fonduri europene si a costat aproximativ 79 de milioane de lei, contributia Consiliului Judetean Prahova fiind de 3 milioane de lei.

sens giratoriu suspendat

Pentru reabilitarile de poduri si pasaje pentru drumuri nationale, CNADNR aloca 145,1 milioane lei. Anul acesta, bugetul total pentru infrastructura este de 4,23 miliarde lei din care 1,73 miliarde lei sunt pentru constructia de autostrazi, 948,8 milioane lei pentru reabilitarea drumurilor nationale si 740,5 milioane lei pentru variantele de ocolire.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) vrea sa inaugureze in acest an 95 de kilometri de autostrada.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri