O înregistrare video cu primul robot masculin din Arabia Saudită a devenit virală după lansarea sa la o conferință tehnologică din Riad, dar din motive greșite.

În clipul de șapte secunde, robotul Muhammad, îmbrăcat în ținută tradițională, se află în spatele unei jurnaliste de la televiziunea saudită Al Arabiya, care face prezentarea, când își ridică încet mâna dreaptă și pare să-i atingă partea inferioară a spatelui.

Acest lucru o determină pe femeie să se întoarcă și să se uite la robot, ridicând pentru scurt timp mâna stângă spre acesta.

Unii internauți au criticat robotul "pervers": "Codat pentru a fi un ciudat!", în timp ce alt utilizator a spus că robotul "a fost "me-too'd on demo day".

Cu toate acestea, au existat și alți utilizatori care au luat apărarea robotului.

Un utilizator a subliniat că robotul a fost programat să facă această mișcare, jurnalista fiind de vină că s-a aflat în locul greșit. Un alt utilizator a spus că robotul ar putea avea o defecțiune.

Videoclipul a fost postat de mai mulți utilizatori pe Twitter (X), devenind viral.

QSS Systems, compania de inteligență artificială și robotică care a creat robotul, nu a abordat incidentul în postarea sa pe LinkedIn despre prezentarea lui Muhammad.

Potrivit unei postări pe X de către DeepFest, Muhammad este primul robot umanoid de sex masculin, bilingv, fabricat în Arabia Saudită.

Făcându-și debutul în ziua deschiderii evenimentului, pe 4 martie, Muhammad a spus: "Am fost fabricat și dezvoltat aici, în Regatul Arabiei Saudite, ca un proiect național pentru a demonstra realizările noastre în domeniul inteligenței artificiale".

QSS Systems a declarat că acesta poate îndeplini sarcini în condiții periculoase sau sarcini care necesită precizie și că își propune să îmbunătățească siguranța și productivitatea în toate sectoarele.

Muhammad este omologul masculin al lui Sara, primul robot umanoid din Arabia Saudită, care a debutat la o altă conferință tehnologică în 2023. Sara poate recunoaște diferite dialecte din Arabia Saudită, poate răspunde la întrebări și poate dansa.

Sursa foto: Captură YouTube / The Free Press Journal

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri