În fiecare an, 120.000 de persoane întreabă Google dacă Suedia și Elveția sunt aceeași țară, confuzia venind în special din cauza formei în care este scris numele celor două țări în limba engleză: Sweden și Switzerland.

În acest context, Consiliul de turism al Suediei a decis că este timpul să clarifice că națiunea lor nu este, de fapt, aceeași țară cu Elveția, relatează Euronews.

Un studiu realizat de Visit Sweden în SUA a constatat că jumătate dintre respondenți nu erau siguri dacă există o diferență între cele două națiuni.

Chiar și liderii globali au făcut această gafa. În timpul unui discurs la summit-ul NATO de anul trecut, președintele american Joe Biden a făcut referire în mod eronat la Elveția, în timp ce discuta despre oferta Suediei de a adera la alianța militară.

Suedia a lansat un videoclip pentru a le arăta turiștilor că nu este Elveția

Potrivit Visit Sweden, cele două țări sunt în mod constant amestecate. Pentru a înlătura confuzia, biroul de turism a lansat o nouă campanie plină de umor. Videoclipul campaniei Visit Sweden se intitulează „Bine ați venit în Suedia (nu în Elveția)” și a fost difuzat recent pe rețelele sociale.

În videoclipul satiric, un reprezentant oficial al Suediei, care stă pe un podium între două steaguri suedeze se adresează „liderilor și cetățenilor Elveției”.

Ea declară că este timpul să clarificăm distincția dintre cele două națiuni, hotărând „cine vorbește despre ce”.

Elveția poate vorbi despre vârfuri de munți, yodeling (stil tradițional de cântat din voce elvețian) și ceasuri, de exemplu, în timp ce Suedia are monopolul comunicațiilor asupra barurilor de pe acoperiș, liniște și uitarea de timp.

„Atâta timp cât ambele organizații de turism țin de această diviziune în orice comunicare cu lumea exterioară, confuzia ar trebui să se încheie”, propune Suedia.

Cum este Suedia diferită de Elveția?

Pentru a clarifica distincția dintre cele două țări, Visit Sweden a detaliat, de asemenea, câteva moduri în care cele două țări diferă pe site-ul lor.

În timp ce Elveția are una dintre cele mai mari rezerve de aur din lume, Suedia are „aur de pădure”. În fiecare toamnă, suedezii caută hrană pentru Chantarelles, un tip de ciupercă cu un luciu aurit.

Dacă vă plac băncile istorice, mergeți spre Elveția, dar dacă preferați să vă plimbați pe plaje și pe maluri de nisip, ar trebui să vizitați Suedia, spune biroul de turism. Suedia are 48.000 de kilometri de coastă și arhipelaguri sălbatice care se îndreaptă spre Marea Baltică.

În Elveția, puteți „să vă bucurați de spectacole de lumini impresionante realizate cu proiecții și LED-uri”, spune Visit Sweden, dar „în Suedia nu este nevoie de electricitate pentru a pune. într-un spectacol.” Țara nordică are propriul său spectacol natural - aurora boreală.

În cele din urmă, consiliul de turism reamintește vizitatorilor că, în timp ce Elveția este o țară cu „multe sunete interesante”, cum ar fi yodeling-ul și clopoțeii, Suedia este un loc de pace și liniște, unde peisajele sonore vă vor ajuta să „vă relaxați și să vă conectați cu natura”.

Sursa foto: Captură video / Visit Sweden

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri