Finlanda a fost desemnată, pentru cel de-al şaptelea an consecutiv, ţara cu cea mai fericită populaţie din lume, potrivit clasamentului World Happiness Report publicat cu prilejul Zilei Internaţionale a Fericirii, informează DPA, conform Agerpres.

România ocupă locul 32, cu 6.491 de puncte, în scădere faţă de anul trecut când s-a clasat pe locul 24.

Raportul ia în calcul perioada 2021-2023 şi are la bază evaluări subiective privind bunăstarea populaţiei dintr-o anumită ţară.

Toate ţările nordice se situează în primele zece locuri, Finlanda fiind urmată de Danemarca, Islanda şi Suedia. Norvegia se situează pe locul al şaptelea.

Israelul s-a clasat pe un surprinzător loc cinci, printre state din nordul Europei şi înaintea Regatului Ţărilor de Jos.

Germania, pe de altă parte, a pierdut un număr semnificativ de locuri faţă de anul trecut când a ocupat poziţia a 16-a. Anul acesta, s-a clasat pe locul 24. Niciuna dintre ţările mari nu s-a situat în primele 20, după ce Statele Unite au căzut pe locul 23 de pe locul 15 anul trecut.

Clasamentul include 143 de ţări. Cercetătorii nu au detaliat în cadrul raportului motivele exacte pentru care finlandezii sunt mai fericiţi decât alte naţiuni ale lumii.

Cu toate acestea, au identificat un număr de factori-cheie care, de regulă, îi face pe oameni să se simtă fericiţi cum ar fi sprijinul social, veniturile, libertatea şi lipsa corupţiei.

''Aşadar, nu e neapărat vorba de fericire în sensul de a ţopăi de fericire, de o bucurie a momentului. Este vorba mai degrabă de un sentiment de mulţumire. Cred că este un aspect important'', a declarat pentru DPA Jan-Emmanuel De Neve, unul dintre autorii World Happiness Report.

Locuitorii ţărilor nordice îşi evaluează propriile vieţi la niveluri foarte ridicate conform acestor criterii şi sunt mulţumiţi.

Inegalităţile globale din punctul de vedere al fericirii populaţiilor au crescut cu peste 20% în toate regiunile şi toate grupele de vârstă în ultimii 12 ani. Potrivit World Happiness Report, pe ultimul loc în clasamentul fericirii se află Afganistanul.

Există o diferenţă de circa 6 puncte pe scara medie a fericirii, evaluată de la 0 la 10, între Finlanda (7,7), ţara cu cei mai fericiţi locuitori, şi Afganistan (1,7).

Sursa foto: Jill Wellington / Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri