Românii sunt aproape cei mai fericiți cetățeni din UE, asta arată datele de la Eurostat, Oficiul pentru Statistică al Uniunii Europene. Deși poate pare cumva greu de crezut, Austria, Polonia, România și Finlanda sunt primele patru cele mai fericite țări din UE, în 2022.

Austria a obținut un punctaj general de 7,9 din 10, în vreme ce Polonia, Finlanda și România s-au clasat pe locul doi în rândul datelor, toate având un scor de 7,7 din 10. Italia, Spania și Franța, trei dintre cele mai mari economii din UE, se situează toate în jurul mediei de 7,1 pentru continent.

„Este interesant de observat că unele țări asociate cu niveluri scăzute de venit în trecutul recent, precum România și Polonia, se numără printre țările în care satisfacția de viață este cea mai mare, arătând complexitatea relației dintre bunăstarea subiectivă și bunăstarea economică”, au spus experții Eurostat, potrivit The Independent.

La polul opus se află Germania, care ocupă penultimul loc în clasament, fiind doar cu o poziție înaintea Bulgariei, care a obținut un scor de 5,6.

Specialiștii de la Eurostat au avut în vedere „să surprindă tendințele în ceea ce privește bunăstarea subiectivă a cetățenilor europeni”, menționând că „cetățenii UE au avut tendința de a fi destul de mulțumiți de viața lor în general, raportând o medie de 7,1 puncte din 10”. Totodată, factori precum nivelul de educație, familia și stabilitatea financiară au fost cele care mai curând au influențat satisfacția generală a respondenților la sondaj cu viața lor, decât bogăția și resursele financiare.

Interesant este că majoritatea statelor membre au arătat că persoanele cu vârsta cuprinsă între 16 și 29 de ani au arătat o satisfacție mai mare față de viață în comparație cu cei cu vârsta peste 65 de ani.

Ce indicatori s-au avut în vedere la realizarea topului

La realizarea clasamentului celor mai fericite țări din UE, s-au avut în vedere următorii indicatori:

  1. Resurse materiale în viață
  2. Timp liber
  3. Interacțiuni sociale
  4. Securitate economică și siguranță fizică
  5. Guvernare și drepturi de bază
  6. Mediu natural și de viață
  7. Experiența generală de viață

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri