Un elev a murit sub peretele prăbușit al căminului Liceului Tamași Aron din Odorheiu Secuiesc, județul Harghita. Alte trei victime au fost scoase de sub dărâmături și sunt la spital, clădirea aflându-se de altfel pe lista Ministerului Educației de școli cu risc seismic. Internatul funcţionează într-o clădire închiriată de la Biserica Romano-Catolică.

Un perete al internatului Liceului "Tamași Aron" din Odorheiu Secuiesc s-a prăbuşit, surprinzând patru elevi sub dărâmături. Suprafaţa afectată inițial a fost de aproximativ 200 metri pătraţi, transmite Agerpres.

Între timp, misiunea de salvare de la internatul Liceului "Tamași Aron" s-a încheiat, iar forţele de intervenţie se retrag, a anunţat Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita.

Potrivit sursei citate, echipajele de salvare au reuşit să scoată de sub dărâmături patru adolescenţi cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani, respectiv trei fete şi un băiat, dar, din păcate, ultimul nu a răspuns manevrelor de resuscitare.

"Acţiunile de căutare-salvare au încetat, forţele de intervenţie se retrag. Bilanţ final: o victimă decedată, o victimă cu traumatisme severe, intubată, două victime conştiente, cu diverse traumatisme", au precizat reprezentanţii ISU Harghita.

Forţele ISU Harghita implicate în misiune au fost sprijinite şi de Salvamont, cu câini de căutare, precum şi cu o dronă cu cameră de termoviziune.

Între timp, politicienii români au ieșit cu declarații, fiind, ca de fiecare dată în asemenea cazuri, luați prin surprindere.

"În primul rând aş vrea să transmit un mesaj, şi anume acela că aşa ceva nu trebuie să se mai întâmple. Suntem în legătură cu colegii noştri de la Inspectoratul Şcolar Judeţean, am fost în legătură cu colegii noştri de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, situaţia este în flux. În continuare se încearcă identificarea tuturor celor care ar fi putut fi în clădire, sunt o serie de informaţii referitoare la răniţi care au fost transportaţi la spital. (...) Manifest toată empatia pentru familii, pentru comunitatea şcolară şi vă promit că Ministerul Educaţiei va face tot ceea ce ţine de instituţie pentru ca să primească ajutorul de care vor avea nevoie în zilele următoare", a declarat Ligia Deca, la Parlament.

Ministerul Educaţiei a transmis condoleanţe familiei elevului decedat în urma prăbuşirii unui perete al internatului în care era cazat, în Odorheiu Secuiesc.

"Transmitem, de asemenea, multă putere familiilor ai căror copii au fost implicaţi în acest tragic incident", se arată într-un comunicat al Ministerului Educaţiei.

Potrivit sursei citate, în cursul serii, ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a convocat de urgenţă conducerea Ministerului Educaţiei pentru stabilirea modalităţii în care instituţia poate interveni în acordarea de sprijin la Odorheiu Secuiesc.

În acest sens, doi reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei au plecat la faţa locului.

Sursa foto: DSU Harghita

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri