Orice sofer isi doreste ca masina pe care o conduce sa fie una care se afla in conditii perfecte si care este foarte bine intretinuta. Pentru ca acest lucru sa se realizeze, este important sa se planifice o serie de verificari si schimburi periodice.

Conform specialistilor de la autolegona.ro, venirea primaverii este unul dintre cele mai bune momente pentru a verifica starea de functionare a masinii, daca aceasta ruleaza in conditii favorabile, precum si efectuarea schimburilor periodice, mai ales dupa o iarna care a fost destul de grea si friguroasa.
Avand in vedere cele mai sus mentionate, haideti sa vedem care sunt cele mai importante sfaturi pentru soferi odata cu incalzirea vremii.

Schimbarea anvelopelor

Anvelopele, cu siguranta unele dintre cele mai importante elemente pentru o masina, trebuie sa fie atent verificate. In situatia in care se circula cu acestea in conditii neprielnice, gradul de uzura va fi unul deosebit de crescut, iar odata cu acest lucru va creste si riscul de a face un accident.
Practic, anvelopele sunt singurele elemente care intra in contact direct cu partea carosabila, fiind in felul acesta deosebit de importante pentru controlul masinii, siguranta, precum si din punct de vedere al unui consum optim de carburant.
Daca anvelopele nu sunt adaptate conditiilor de drum, a temperaturii, iar daca au si o presiune scazuta, atunci consumul de carburant va fi unul mult mai crescut fata de o situatie normala.
E important de inteles faptul ca acestea pot fi de mai multe feluri, asta din punct de vedere al sezonului pentru care sunt destinate. In felul acesta exista anvelope de vara, anvelope de iarna sau anvelope all-season.
Totodata, pe site-ul autolegona.ro se pot gasi diverse modele de anvelope, astfel incat achizitionarea acestora se poate efectua cu usurinta. Mai mult decat atat, preturile pe care le ofera magazinul online anterior mentionat sunt deosebit de rentabile, avand un raport calitate/pret foarte avantajos.

Verificarea fluidelor

Odata ce sezonul rece a trecut, este important sa se urmareasca si nivelul, respectiv starea fluidelor. In acest caz trebuie sa fim atenti la uleiul de la motor, antigel, lichidul de parbriz, precum si lichidul de frana.
Fiecare dintre aceste fluide prezentate are un rol deosebit de important pentru buna functionare a masinii, ducand in cele din urma la o durata de viata mai ridicata a acesteia.
Ca exemplu, uleiul de la motor trebuie verificat periodic, iar daca nivelul acestuia nu corespunde trebuie sa fie completat. De asemenea, se recomanda ca la fiecare 10-15.000 de km acesta sa fie schimbat in totalitate.
Alaturi de toate acestea se mai adauga si alte masuri, precum schimbarea filtrelor. Important este sa se respecte si indicatiile prezentate de producatori pentru fiecare autovehicul in parte, deoarece specificatiile legate de inlocuirea acestora pot sa difere intr-o mica sau mare masura.

Starea bateriei

In conditiile in care temperaturile din aceasta iarna au fost destul de scazute, bateria a fost supusa unui stres termic puternic, astfel incat e posibil sa fie slabita.
Testarea acesteia trebuie sa se realizeze alaturi de toate celelalte sfaturi oferite, iar in situatia in care se constata ca trebuie inlocuita, autolegona.ro pune la dispozitia soferilor, alaturi de multe alte piese si accesorii auto, acumulatori si baterii de la producatori renumiti.
Profesionistii din echipa autolegona.ro sunt recunoscuti pentru produsele oferite si pentru calitatea de care dau dovada mereu. De altfel, produsele ce sunt comercializate de catre acest magazin online reusesc sa vina in ajutorul persoanelor cu un buget mai mic sau mai mare, fiind un loc foarte atractiv din acest punct de vedere.

Ce inseamna autolegona.ro?
Fiind unul dintre cele mai importante magazine auto online, autolegona.ro a devenit un adevarat reper de profesionalism, calitate si preturi excelente in randul soferilor. In cadrul acestui magazin online se regaseste o varietate mare de produse, pornind de la baterii auto, ulei de motor, elevatoare, anvelope, jante, faruri, senzori, generatoare si pana la lichid de frana, antigel sau stergatoare.
Asadar, autolegona.ro este locul perfect pentru orice sofer care isi doreste sa aiba grija de propria masina. Faptul ca toate aceste produse se regasesc si in cadrul magazinului online face ca orice persoana care isi doreste sa gaseasca un produs anume sa o faca intr-un mod cat se poate de simplu, acestea fiind livrate la domiciliu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri