Tradus.com, platforma dedicata vehiculelor comerciale si echipamentelor noi si rulate, care poate fi accesata de oriunde in lume, va intra oficial pe pietele din Dubai si China anul viitor, iar in urmatorii ani le va permite clientilor sa isi comande masina la ei acasa prin Tradus Pro, spune intr-un interviu acordat wall-street.ro Catalin Gealapu, Global Head of Sales Tradus.com.

"Tradus Pro va deveni in 3,4,5 ani instrumentul principal pentru orice dealer de utilaje grele. Dealerul va putea sa faca fleet management, tracking, sa selecteze transportul utilajului intr-o alta tara, sa afle de ce acte are nevoie. Acesta va gasi totul intr-un singur loc si nu va avea probleme de logistica. Pentru dealer, Tradus Pro va fi un one stop shop. Vom oferi o modalitatea mai usoara pentru dealer sa-si exporte bunul. Vrem sa lucram cu case de expeditii, nu sa fim concurenti cu acestia. Livrarea unei masini grele prin Tradus Pro va putea fi facuta in urmatorii 2-3 ani. Incepand de anul viitor, Tradus Pro va fi contra cost. Tariful va fi standard indiferent de tara", a declarat Catalin Gealapu.

Urmatoarele tari in care va fi lansata oficial platforma Tradus.com sunt Dubai, China si Ucraina.

"Incercam prin Tradus sa legam tarile intre ele. Ne vom dezolta destul de repede. Avem un plan bine facut. Ne gandim sa preluam si alti jucatori pentru a creste Tradus.com. Vor urma evenimente de lansare Tradus, similare cu cel din Romania, si in alte tari din Europa: Polonia, Ucraina, Bulgaria, Olanda, tarile scandinave si, incepand cu anul 2018, in Emirate. Apoi, spre sfarsitul anului, planul este sa ne extindem cu strategie de sales si in China si SUA", a mai spus managerul.

Cand va atinge Tradus.com cifra de 3 milioane de anunturi

Dupa primele 7 luni, pe platforma de anunturi cu masini si utilaje grele sunt aproape 500.000 de anunturi.

"In urmatorii trei ani putem atinge trei milioane de anunturi pe Tradus.com. Pana acum, platforma este doar in Europa, dar poate fi accesata din orice tara de pe glob", a adaugat Catalin Gealapu.

Romania si Polonia, doua tari importante pentru Tradus.com

Romania este importanta pentru Tradus.com din punct de vedere al accesarilor, iar Polonia din punct de vedere al numarului de anunturi.

"Cele mai multe cautari vin din Romania, 21%, iar din punct de vedere anunturi, Romania este la 15-20%. Majoritatea anunturilor sunt in procent de 99% second-hand, iar in ceea ce priveste categoriile, anunturile din transporturi reprezinta 60% din total", a afirmat Catalin Gealapu.

Top 3 cele mai scumpe masinarii la vanzare

Cele mai scumpe utilaje pe Tradus.com sunt macaralele Liebherr, avand preturi in jur de doua milioane de euro.

Cele mai multe anunturi pe segmentul de transport sunt cu brandurile de camioane Mercedes-Benz, Scania, Man, Iveco si Volvo. Referitor la pret, romanii acceseaza in special anunturi cu vehicule cu un pret intre 10.000-15.000 euro, camioane si tractoare.

In viitor, compania are in plan sa aiba anunturi si pe segmentele feroviar si naval.

Platforma Tradus.com le permite partilor interesate sa compare masini si echipamente din toata lumea si sa gaseasca noi clienti la nivel global. Aceasta caracteristica transforma Tradus intr-o reala oportunitate pentru utilizatorii romani de a gasi cea mai buna oferta de utilaje grele. Platforma este disponibila in 10 limbi diferite: engleza, olandeza, poloneza, romana, portugheza, rusa, spaniola, italiana, franceza si germana.

OLX Group este reteaua de platforme de anunturi prezenta in peste 40 de piete, incluzand, printre altele, branduri precum OLX, Storia, Autovit.ro Avito, letgo, dubizzle, Tradus. In Romania, OLX Group are un portofoliu de patru platforme: OLX, Autovit.ro, Storia.ro si Tradus.com.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri