Casa de brokeraj XTB a lansat în România un nou produs financiar dedicat fondurilor tranzacționate la bursă (ETF – Exchange Traded Funds): Planurile de Investiții.

Cu o investiție de minim 75 de lei, clienții din România vor putea crea un plan cu până la nouă ETF-uri. Numărul maxim de planuri posibile pentru fiecare investitor este de zece, aceștia putând alege dintr-o gamă de peste 300 de fonduri tranzacționate la bursă, din sectoare și țări diverse.

Potrivit XTB, România este țara unde mulți dintre clienții încep să investească prin cumpărarea de ETF-uri. Procentul acestora este în continuă creștere: în 2021 a fost de 30%, la sfârșitul anului 2022 a crescut la 57%, iar în august 2023 a ajuns la 58%.

ETF-urile sunt în general alese deoarece oferă costuri mici, lichiditate mare și diversificare. În același timp, reproduc cu ușurință un indice bursier (prin ETF-urile bazate pe indici bursieri), și permit investitorilor care nu au foarte mult timp la dispoziție să realizeze o investiție pasivă.

"Toate datele noastre dovedesc în mod clar că ETF-urile sunt populare în România. Întrucât Planurile de Investiții fac investițiile pasive și mai simple, și mai intuitive, acestea pot fi un impuls suplimentar pentru această clasă de active. Ne-am asumat să perfecționăm și să extindem acest produs. În curând, plățile recurente vor facilita investițiile pe termen lung, permițând clienților să lucreze fără efort pentru a-și atinge obiectivele în funcție de profilul lor de risc și de orizontul preferat. Pe măsură ce se vor implementa îmbunătățiri, clienții vor fi informați cu promptitudine", transmite Irina Cristescu, director general al XTB România.

Planurile de investiții XTB au un comision de 0% pentru investițiile de până la 100.000 de euro (rulaj care se resetează lunar).

Sursa foto: XTB

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri