CNAIR pune in functiune din 7 august patru noi puncte fixe de control valabilitate rovinieta, prin intermediul carora vor fi inregistrate vehiculele care circula fara achitarea corespunzatoare a tarifului de utilizare (rovinieta), in vederea sanctionarii cu amenda contraventionala, conform prevederilor OG 15/2002 cu modificarile si completarile ulterioare.

Noile puncte de control ce urmeaza a fi puse in functiune pe 7 august sunt amplasate in zona punctelor de trecere a frontierei Calafat, Nadlac, Turnu si Sacuieni.

Astfel, vor fi 86 de puncte fixe de control valabilitate rovinieta pe intreaga retea de drumuri nationale si autostrazi. Punctele de control fac parte din SIEGMCR, sistemul informatic detinut de CNAIR.

Verificare rovinieta online

Verificarea sa poate fi facuta pe site-ul CNAIR, prin introducerea numarului de inmatriculare al autovehiculului si a seriei de sasiu. Acest serviciu incearca sa stopeze, intr-o oarecare masura, amenzile usturatoare pe care le pot incasa soferii pentru lipsa rovinietei. Se pot verifica doar rovinietele aflate in perioada de valabilitate, cele care urmeaza sa intre in valabilitate nu vor fi afisate.

Citeste si:
Roman amendat din greseala pentru lipsa rovinietei de 440 de ori
CNAIR a amendat din greseala...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Rovinieta 2019: Locatia camerelor video fixe