Primul kilometru de asfalt a fost turnat, miercuri, pe soseaua de centura a municipiului Bacau, care face parte din Autostrada "Moldova", a anuntat, pe Facebook, directorul Directiei Regionale de Drumuri si Poduri (DRDP) Iasi, Ovidiu Mugurel Laicu, noteaza Agerpres.

Ovidiu Mugurel Laicu a subliniat ca este "o zi istorica pentru DRDP Iasi", aratand, totodata, ca lucrarile vor continua in perioada urmatoare "pe intreg tronsonul de 16,2 km prevazut in regim de autostrada".

"Primul kilometru de asfalt pe Autostrada Moldova. Constructorul desemnat (Asocierea Spedition UMB SRL - Tehnostrade SRL) a inceput astazi, 2 octombrie 2019, lucrarile de asternere a covorului asfaltic pe santierul Variantei Ocolitoare a municipiului Bacau. Imaginile au fost surprinse la km 6+ 270 al santierului, in zona localitatii Letea Veche, pe un sector experimental, unde astazi s-a asternut mixtura asfaltica pe 4000 mp (1000 m lungime si 4 m latime). Maine se va asterne mixtura pe o suprafata similara, urmand ca lucrarile sa continue in perioada urmatoare pe intreg tronsonul de 16,2 km prevazut in regim de autostrada (Obiectul 1), care face legatura intre localitatile Nicolae Balcescu si Stauceni, pe DN2", a afirmat Laicu.

Varianta Ocolitoare a Bacaului este parte integranta a Autostrazii "Moldova" (Coridorul IX Paneuropean), iar ordinul de incepere a lucrarilor a fost semnat pe 8 martie 2019.

Contractul prevede proiectarea si executia a 30,8 km de drum national, din care 16,269 km in profil de autostrada.

Citeste si:
Englezii testeaza autostrada din cauciuc
Englezii testeaza autostrada...

Durata contractului este de 36 de luni, din care sase luni proiectarea si 30 de luni executia lucrarilor, pentru care constructorul ofera o perioada de garantie de 84 de luni.

Sursa foto: CORNEL CEPARIU / AGERPRES FOTO

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Ce probleme ne aduc masinile electrice