Clever va deveni Free Now in urmatoarele luni, parte din grupul international de mobilitate urbana “Now”, lansat de Daimler si BMW in luna februarie a acestui an.

Transformarea Clever in Free Now va permite pasagerilor din Romania sa foloseasca o singura aplicatie pentru a gasi cea mai buna solutie de transport, in regim de taxi sau transport alternativ, in Romania si in peste 100 de orase din noua tari europene in care grupul opereaza - Germania, Marea Britanie, Irlanda, Spania, Portugalia, Italia, Polonia, Austria si Suedia.

Prima etapa a lansarii Free Now in Romania va incepe prin inrolarea soferilor Clever existenti din Bucuresti in noua aplicatie, urmand ca intr-o etapa ulterioara sa aiba loc si migrarea in alte orase in care Clever opereaza.

Soferii vor avea astfel posibilitatea sa-si creasca veniturile prin intermediul platformei multimodale de servicii care ii conecteaza atat cu pasagerii romani, cat si cu pasageri straini care vin in Romania in scop turistic sau de business. Aplicatia Free Now va fi in curand disponibila si pentru pasageri, fiind necesar sa o descarce din magazinele de aplicatii ale Apple si Google dupa lansarea oficiala. Ulterior, aplicatia Clever va continua sa fie operationala pentru o perioada de timp, dupa care va fi inlocuita complet de noua aplicatie Free Now.

Retail jobs

„Clever devine parte din cel mai important grup de solutii de mobilitate din Europa, o etapa care va genera beneficii majore tuturor pasagerilor si soferilor nostri. Primul pas strategic in directia transformarii aplicatiei intr-o platforma multimodala a fost realizat in luna ianuarie a acestui an, prin lansarea serviciului de transport alternativ CleverGO. Migrarea catre Free Now este un capitol important in demersul nostru de a oferi o gama completa de servicii de mobilitate intr-o singura aplicatie. Cu Free Now, pasagerii romani vor putea sa foloseasca aceeasi aplicatie de e-hailling oriunde in Europa. Numai in 2019, Clever a transportat peste un milion de pasageri in Romania, fiind cea mai descarcata aplicatie din industrie la nivel national”, a declarat Andrei Frunza, CEO Clever / Free Now Romania.

Citeste si:
Fabricat în România: cora vrea pe rafturile sale 100% produse...
Fabricat în România: cora...

„Pe termen mediu, vom continua sa investim in dezvoltarea solutiilor de transport, fie ca ne referim la zona de taxi, care va fi mereu o componenta importanta din activitatea noastra, sau la transportul alternativ, reglementat recent in Romania. Misiunea noastra este sa oferim pasagerilor servicii de mobilitate accesibile si moderne, iar soferilor o sursa consistenta de venit”, adauga Andrei Frunza.

Free Now a fost fondata sub numele de MyTaxi, in iunie 2009, si a fost prima aplicatie de taxi din lume care a stabilit o legatura directa intre pasagerii si soferii de taxi. In iulie 2019, aplicatia MyTaxi a devenit Free Now, parte dintr-o familie de branduri globale de mobilitate. Cu 14 milioane de pasageri si peste 100.000 de soferi, Free Now este acum unul dintre cei mai importanti furnizori de mobilitate urbana din Europa. Din februarie 2019, Free Now face parte din joint venture-ul dintre BMW si Daimler, si are astazi o echipa de peste 700 de angajati care lucreaza in 26 de birouri internationale, furnizand servicii in peste 100 de orase europene. Operatiunile Free Now din Europa sunt conduse de EckartDiepenhorst.

Citeste si:
Bucureștiul este în top 10 orașe europene ca număr de curse pentru...
Bucureștiul este în top 10...

Clever a fost fondata in 2010 si este prima aplicatie de e-hailling din Romania care permite plata curselor atat cash, cat si direct din aplicatie, prin card bancar. Cu peste 1,5 milioane de pasageri si peste 30.000 de soferi inregistrati, Clever a revolutionat mobilitatea urbana din Romania. Compania are peste 70 de angajati si este prezenta in 20 de orase din tara. In luna iunie 2017, Clever a intrat in grupul Free Now (anterior MyTaxi), companie rezultata din joint venture-ul dintre Daimler and BMW.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri