FlixMobility GmbH, compania mama a platformelor de servicii de mobilitate FlixBus si FlixTrain, a transportat anul trecut 62 de milioane de pasageri la nivel global, in crestere cu 37% fata de anul trecut.

Reteaua FlixMobility acopera 2.500 de destinatii in 30 de tari deservite de autocarele FlixBus, trenurile FlixTrain si noile companii achizitionate in 2019, Kamil Koc si Eurolines.

„In doar sapte ani, am reusit sa devenim cel mai mare furnizor de servicii de transport cu autocarul din lume, cu peste 400.000 de conexiuni zilnice catre mii de destinatii”, a declarat Andre Schwammlein, fondator si CEO FlixMobility.

FlixBus adauga noi destinatii si continua sa digitalizeze oferta din Romania

In 2019, FlixBus a continuat sa isi extinda reteaua verde din Romania si a lansat noi curse din zona de vest a tarii spre Praga, Salzburg, Rosenheim si Munchen. Astfel, pentru Timisoara, Praga a devenit cea de a treia capitala Europeana cu o conexiune directa alaturi de Viena si Budapesta.

In 2019, cele mai populare destinatii FlixBus din Romania au fost orasele Bucuresti, Arad si Sibiu, care au inregistrat cel mai mai mare numar de calatori. Deva, Cluj-Napoca si Timisoara completeaza topul oraselor cu cei mai multi pasageri FlixBus din Romania.

FlixBus a continuat sa aduca inovatii pietei de transport cu autocarul din Romania anuntand implementarea Apple Pay in aplicatia proprie pentru a permite calatorilor romani achizitionarea biletelor de autocar intr-un mod sigur si convenabil. La sfarsitul anului trecut, FlixBus a inceput sa implementeze sistemul de divertisment FLIXtainment si pe autocarele partenerilor din Romania oferind pasagerilor acces la continut media, precum filme, jocuri si carti audio.

Pe langa adaugarea de noi destinatii, FlixBus a continuat sa investeasca in cresterea pe termen lung in Romania deruland cel mai recent studiu rezentativ despre piata de transport de persoane pentru a raspunde cat mai bne nevoilor pasagerilor locali.

FlixBus are deja o oferta extinsa in Europa si ofera curse directe din Romania spre 15 tari precum Ungaria, Bulgaria, Cehia, Germania sau Franta.

Lansat in 2018, FlixTrain si-a extins rapid reteaua in Germania. La sfarsitul anului trecut a fost anuntata si lansarea serviciului la nivel international. In acest an, FlixTrain spera aduca primele vagoane verzi pe sinele din Suedia. FlixBus Charter, platforma care permite pasagerilor sa isi rezerve propriile calatorii cu autocarul cu sofer personal, a sarbatorit un reper important in 2019 atingand un milion de pasageri de la lansarea serviciului in 2015.

La sfarsitul anului 2019, FlixMobility a lansat cel mai nou brand de servicii de mobilitate: FlixCar. Momentan disponibil doar in Franta, cu mai multe tari urmand sa fie adaugate, FlixCar este o platforma de servicii de carpool gratuita si usor de folosit care conecteaza soferii si pasagerii care doresc sa partajeze o cursa.

La nivel global, transportul genereaza aproape un sfert din emisiile de dioxid de carbon, autoturismul personal si avioanele fiind responsabile pentru cel mai mare procent. Calatoriile cu trenul sau autocarul - sau partajarea unei curse prin intermediul serviciilor de carpooling – pot scadea amprenta de carbon in mod semnificativ.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri