Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, continuă acțiunile sale în ceea ce privește transporturile în România. Acesta a semnat un ordin de ministru prin care impune noi măsuri privind navigația ambarcațiunilor pe lacurile Tarnița și Fântânele. Mai exact, va fi interzisă navigația oricărei ambarcațiuni propulsate cu combustibili fosili.

”Fără poluare și pericole pe lacurile Tarnița și Fântânele. Este interzisă navigația oricărei ambarcațiuni propulsate cu combustibili fosili. Sunt permise numai cele electrice, cu vele, vâsle sau pedale”, a scris Drulă într-o postare, pe pagina sa de Facebook.

Sursa Foto: Cătălin Drulă/ Facebook

Municipiul Cluj se aprovizionează cu apă din aceste lacuri, iar poluarea acestora nu mai poate fi permisă, își motivează ministrul alegerea.

”De asemenea, nici poluarea fonică nu va mai exista, ceea ce este un lucru extraordinar atât pentru rezervația naturală din jurul lacurilor, cât și pentru turiștii care petrec o vacanță acolo. Viteza maximă permisă pentru ambarcațiuni este de 15 km/h, iar zonele de navigație și cele de înot vor fi clar delimitate pentru siguranța turiștilor”, a mai notat Drulă, în postare.

Dacă aceste reguli nu vor fi respectate, vor fi aplicate și amenzi contravenționale.

”Clujenii au dreptul la apă curată, turiștii au dreptul la liniște, siguranță și apă în care pot înota fără a fi expuși la substanțe toxice. Și nu în ultimul rând natura - fauna și flora - din zonă are dreptul să fie protejată prin aplicarea unor măsuri, care nu pot fi catalogate altfel decât de bun simț”, a conchis ministrul.

Sursa foto: Cătălin Drulă/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri